Pav bhaji
Pav bhaji er en indisk vegetarret, hvor man laver en tyktflydende grøntsagssauce, der typisk serveres sammen med pav, der er blødt lyst brød. Du kan bruge brioche-boller som alternativ, hvis du ikke vil kaste dig ud i at bage pav.
I dette blogindlæg vil jeg kun koncentrere mig om selve grøntsagssaucen, for den serverede jeg sammen med chapli-kebab, da jeg havde gæster sidste weekend. Jeg kiggede på lidt forskellige opskrifter og satte derefter de grøntsager sammen, jeg syntes ville passe til min anden ret.
Pav bhaji
4-5 personer
½ mellemstort blomkål
2 mellemstore kartofler
1 rød peberfrugt
1 mellemstort løg
200 g frosne ærter
½ dåse flåede tomater
½ bundt frisk koriander, hakket
lidt smør
2 fed pressede hvidløg
1 tsk finthakket frisk ingefær
2 spsk stødt spidskommen
2 spsk stødt koriander
1 tsk gurkemeje
1 tsk stødte nelliker
½ tsk stødt kanel
½ tsk stødt kardemomme
½ spsk chiliflager
2-4 dl vand
salt
Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Bræk blomkålen op i små buketter (det er lettere end at skære den i mindre stykker). Skær også peberfrugt og løg i små tern.
Smelt lidt smør på en stor, dyb pande og steg løg, hvidløg og ingefær ved mediumvarme i nogle minutter, indtil løgene bliver bløde. Tilsæt alle krydderierne og steg det i nogle minutter. Tilsæt lidt vand, så det ikke bliver for tørt. Vend grøntsagsternene, ærterne samt tomaterne i krydderblandingen og rør vand i. Læg låg på panden og lad det simre i 10-15 minutter, indtil grøntsagerne er møre (det er især kartoflerne, du skal holde øje med). Smag til med salt.
Pav bhaji laver du så ved at stege eller riste dit pav eller brioche-bolle (skal skæres over først) og så enten smøre brødet med grøntsagssaucen eller servere de to ting ved siden af hinanden.
Note: