Kylling med grøntsagsmos i stegeso
Sidste weekend kom jeg i gang med månedens benspænd – nemlig mad tilberedt i stegeso. I første omgang ‘gik det ud over’ en kylling, som røg i stegesoen sammen med lidt forskellige grøntsager. Det er absolut ikke første gang, at jeg tilbereder kylling i stegeso – se blot denne udgave med rodfrugter – og det er helt sikkert ikke sidste gang.
Kylling med grøntsagsmos i stegeso
4 personer
1 kylling
1,2 kg kartofler, skrubbede og skåret i mindre stykker
1 porre, skåret i skiver
2 løg, skåret i både
200 g frossen spinat
3 dl hvidvin
5 dl kyllingebouillon
salt og peber
2 spsk smør
ca. 20 salvieblade, finthakkede
Skær kyllingen op i to eller fire dele (eller flere, hvis du lyster), fjern evt. overskydende fedt og gnid kyllingen med salt og peber. Hæld kartofler, løg, porre og spinat i stegesoen og hæld hvidvin og bouillon over. Læg kyllingen oven på og sæt låget på. Stil kyllingen i ovnen ved 220 grader i 1½ time – de sidste ti minutter evt. uden låg for at give kyllingen lidt mere farve.
Tag kyllingestykkerne op og hæld det meste af væden fra (husk at gemme det – det vil fungere fint i en sauce eller suppe). Put smørret ned til grøntsagerne og brug et stort piskeris til at mose grøntsagerne grundigt. Smag til med salt og peber.
Anret din kylling med grøntsagsmos – gerne toppet med lidt salvie oven på.
Note: Kylling med grøntsagsmos er en lækker og enkel ret, der passer sig selv meget af tiden og ikke kræver en masse potter og pander.
Det lyder lækkert! Jeg har en stegeso, men husker ikke at bruge den – nu skal din ret bestemt prøves 🙂
Kender det – min bliver også glemt i lange perioder, så dette benspænd er en kærkommen undskyldning for at få den brugt godt og grundigt denne måned 🙂