Kokoskager med lime
Så er jeg nået til sidste ret i forbindelse med mit Karolines Køkken-benspænd, og jeg har valgt at sætte et sødt punktum i form af disse kokoskager med lime. De stammer fra ‘Karolines Køkken 6’ og er dermed fra et senere hæfte end de forrige retter.
Jeg justerede på flere af målene, og så lavede jeg nogle mediumstore kokoskager. Du kan dog godt få opskriften til at strække til flere kager, hvis du laver selve kokoskagerne knapt så brede og lidt tyndere. Så skal de dog også bages lidt kortere tid.
Kokoskager med lime
5 mediumstore kager
1 æggehvide
½ dl rørsukker
1½ dl kokosmel
rapsolie til bageplade
Fyld:
1½ dl fløde
2 spsk flormelis
1 tsk fintrevet skal fra økolime
1 spsk limesaft
Pisk æggehviden, indtil den er næsten stiv. Tilsæt sukkeret og pisk 1-2 minutter mere, til massen bliver sej. Pisk kokosmelet i.
Læg et stykke bagepapir på en bageplade og pensl et tyndt lag rapsolie på. Brug en ske til at forme kokoskager af dejen på bagepladen. Du skal bruge 10 stk, hvis du laver dem mediumstore som jeg gjorde.
Bag dem i ovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter, indtil de er letgyldne. Lad dem køle af.
Pisk fløden til blødt skum. Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk kort, så det bliver en jævn og cremet masse. Put fyldet mellem to kokoskager og læg dem på en tallerken. Pynt med lidt friskrevet limeskal.
Note: Disse kokoskager med lime og lette og luftige. Du kan lægge dem sammen lige inden servering, men du kan også samle dem et par timer før og stille dem i køleskabet. Så bliver cremen lidt mere fast, og de er lettere at bide af.
Hvor er det dejligt, at du genopliver de mange gode retter fra hæfterne! Disse kokoskager med lime kan jeg heller ikke huske, men de lyder vanvittig lækre!
Jeg kendte dem heller ikke, men de nyere hæfter har jeg på den anden side også kun læst et par gange. De var ganske fine og bestemt nogle, jeg godt kan finde på at bage igen 🙂