Kartoffelomelet med spinat og feta

Kartoffelomelet med spinat og feta

Denne kartoffelomelet lavede jeg også på vores ferie i Frankrig. Det var efter en dejlig lang gåtur i det smukke solskinsvejr, hvor alle de franskmænd, vi mødte, hilste pænt. Det er noget lidt andet end at gå tur herhjemme…

Inspirationen til denne kartoffelomelet har jeg fra madbloggen Newyorkerbyheart men justerede dog lidt på nogle af mængderne.

Kartoffelomelet med spinat og feta

2 personer

4 æg
5 kartofler, kogt næsten møre, skåret i skiver
150 g frisk spinat
2 fed hvidløg, finthakket
100 g feta, afdryppet og smuldret
salt, friskkværnet peber
lidt mælk
olivenolie

Pisk æg med salt, friskkværnet peber og lidt mælk, bland let smuldret feta i. Varm olie op på en slip-let pande og kom kartoffelskiverne på. Lad dem stege svagt gyldne. Kom finthakket hvidløg og den frisk spinat ved. Vend godt rundt og pas på, at hvidløget ikke får for meget farve. Når spinaten er faldet sammen, hældes ægge-/fetamassen over, løft lidt op i grønsagerne, så æggemassen fordeles godt. Skru ned på rimelig lav varme og læg låg eller stanniol over. Lad det stå i 15 minutter. Løsn omeletten i kanterne og lad den glide over på et stort låg eller stor tallerken. Læg panden over og vend hurtigt rundt, steg få minutter, så omeletten får også får lidt farve på den anden side.

Note: Jeg lavede selvfølgelig to omeletter, da vi var fire personer. Omeletten blev ganske god og skal helt sikkert laves igen ved lejlighed. Udover omeletten fik vi også en kotelet samt en enkel salat til hovedretten.

Espressomousse med knas

4 personer

100 g mørk chokolade
½ dl stærk kaffe
1 bæger past. æggeblommer
1 spsk sukker
1½ dl piskefløde
1 daimplade

Hak chokoladen og kom den i en skål – hæld kaffen over. Smelt chokoladen og afkøl blandingen. Pisk æggeblommerne med sukkeret. Pisk fløden til blødt skum. Vend chokoladen i æggeblandingen og vend flødeskummet heri. Hak daimpladen og vend dem i. Fordel moussen i dessertglas og lad den stivne i køleskab i ca. fire timer.

Note: de havde ikke daimplader i supermarkedet, men vi fandt en plade chokolade med små karamelstykker i, og den fungerede fint til. Af ukendte årsager glemte jeg til gengæld at købe en plade almindelig mørk chokolade, så der jeg skulle i gang, havde jeg kun en chokoladeplade med cognac til rådighed (som jeg var faldet for under sidste indkøbstur). Så brugte jeg blot den i stedet, og det smagte så godt, at jeg kraftigt overvejer at bruge cognac i opskriften, næste gang jeg laver den. Og sidst men ikke mindst – fransk fløde er ikke lige så let at piske op og så sød som dansk fløde, så desserten blev mere kompakt, end den vil blive med danske råvarer – måske vil jeg generelt overveje at lave en større portion en anden gang.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *