Langtidssimret svampestuvning
I går havde vi forberedt en femretters menu. Nu plejer det at være mig, der laver mad, når vi får gæster, men efter en fantastisk restaurantoplevelse sidste weekend, var gemalen blevet så inspireret af svampesuppen, at han måtte prøve at lave noget spændende med samme type råvarer. Jeg syntes, det lød ret interessant, og man stopper jo ikke folk, når de har fået en god idé til en ret, så han stod for mellemretten i går. Jeg har efterfølgende udspurgt ham om indhold og fremgangsmåde og har forsøgt at rekonstruere opskriften.
Resten af opskrifterne kommer fra ‘Genial grill’ (drinken), Netto-kogebogen ‘Forretter, forretter, forretter’ (forretten – sjovt nok ;-)), NYBH (cannelloni-retten), mig selv (svinemørbraden) og ‘Heibergs chokolade’ (desserten).
Langtidssimret svampestuvning
4 personer
1 pakke bacon i tern
3 finthakkede skalotteløg
4 små finthakkede jordskokker
200 g grofthakkede champignons
200 g grofthakkede kantareller
1 dl oksekødsbouillon
revet muskatnød
salt og peber
et skvæt piskefløde
et skvæt hvidvin
Tilbehør:
tørrede tranebær
valnødder
Tynde skiver af jordskokker, stegt på panden
½ skalotteløg, langtidsbagt på panden
svampe ristet på panden i smør
skiver af svinekødspølse fra Hanegal
Baconternene steges i en gryde, og jordskokker og skalotteløg tilsættes. Det koger ved lav varme i tyve minutter. Svampene puttes i sammen med oksekødsbouillon, muskatnød, salt og peber. Det koger ved lav varme i to timer og sættes i køleskab natten over.
Lige inden servering varmes det op igen, og piskefløde og hvidvin tilsættes.
Den anrettes sammen med tilbehøret.
Note: Det var virkelig kræs! Nu har gemalen fået at vide, at han da meget gerne må få et par faste maddage, når han sådan disker op! 😀
Skal lige samle mundvand 😉
Mums det ser lækkert ud.
Yt
For katten da hvor ser det GODT ud, jeg vil seriøst gerne inviteres til middag hos dig 😉
Mange hilsner
Birthe
Det ser fantastisk ud, og jeg kan ligefrem fornemme, hvordan smagene var!
Knus
Vibeke
Kludemutter – det gik også godt, og jeg er meget tilfreds med resultatet 🙂
(og så var der tilmed rester fra gemalens mellemret, som vi så kunne spise her til frokost – mmm!)
NYBH – hehe – tak skal du have! Og i lige måde kan jeg skynde mig at tilføje! Sig til, hvis du kommer forbi øen på et tidspunkt 😉
Vibeke – dejligt at høre! Billederne blev lidt bedre, end jeg havde håbet på, for der var knald på, når retterne både skulle tilberedes, anrettes, præsenteres – og fotograferes! Heldigvis har vi lagt et godt tidsskema, og de to sidste retter var jo stort set klar på forhånd, så jeg tror ikke, at gæsterne følte, vi stressede 🙂
MUMS…hvor ser det dejligt ud, dine gæster var godt nok heldige…Jeg bliver jo helt lækker sulten af alle dine billeder….Gid man var din gæst engang 🙂
Hej 🙂
Lige et tip mht peberfrugterne. Det er lettere at få skindet af dem hvis du lægger dem i en plasticpose og køler i 10 min. Så går det lige af 🙂
Uhm, hvor ser det altså super lækkert ud!
Jeg overvejer også kraftigt om vi skal have en cannelloni-ret når vi får gæster på fredag..
Knus
Mrs Cakeaholic – tak for de pæne ord! Nu er det ikke så tit, det bliver så avanceret, som det blev i går, men det er rart at kunne 'gå amok' ind imellem – det er altså lige den tand sjovere 🙂
Anonym – ahja! Hvorfor tænkte jeg dog ikke på det… det har jeg læst for mange år siden, men lykkeligt glemt alt om igen – tak for tippet 🙂
MissMuffin – det kan jeg godt forstå – jeg har også hungret efter at lave det i lang tid, og jeg har heldigvis flere rør tilbage, så jeg kan prøve en anden cannelloni-opskriften 🙂
Jamen det var da utroligt så mange lækre opskrifter, du frister med! Jeg printer 'dig' ud glæder mig til at prøve noget af det, når vi får gæster.
Ha' en dejlig aften!
Madame – mange tak! Så skal jeg prøve ikke at 'sprælle' for meget, når du trykker på printknappen 😉