Hvid chokoladekage med citron og hyldeblomster
Det er ret usædvanligt, at jeg blogger om kage med få dages mellemrum, men jeg blev simpelthen nødt til at tage en hvid chokoladekage med til en, som trængte til forkælelse, og valget faldt på en opskrift på ‘blondies’ (brownies med hvid chokolade), som jeg fandt på chokoladegudinden Annes blog. Jeg kunne dog ikke nære mig og erstattede appelsinskallen med citronskal og tilføjede hyldeblomster i både dej og som pynt.
Hvid chokoladekage med citron og hyldeblomster
10-14 personer
200 g meget blødt smør
200 g god hvid chokolade – jeg brugte Ivoire fra Valrhona
3 æg
175 g lys rørsukker
125 g hvedemel
et knips salt
revet skal fra en øko-citron
100 g mandler, hakkede
100 g hvid chokolade, hakket
3 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
Pynt:
1 håndfuld hvid chokolade
hyldeblomster
Smelt den hvide chokolade over vandbad. Pisk æg, rørsukker, hvedemel, hyldeblomstsaft, citronskal og salt godt sammen. Vend smør og chokolade i og rør til sidst de hakkede mandler i dejen. Smør en form på ca. 22 x 22 godt og hæld dejen i. Bag kagen ved 180 grader i 28-35 minutter.
Lad kagen køle helt af og smelt chokoladen. Smør den flydende chokolade ud over kagen og pynt med friske hyldeblomster. Husk at lade hyldeblomster ligge på køkkenbordet et par timer inden, at du skal bruge dem, så de små dyr har forladt blomsterne… 😉
Note: Hvid chokoladekage er meget frisk og sød på samme tid. Der er gods i kagen, og den bør nok betegnes som konfektkage. Det er derfor ikke en kage, du spiser store mængder af på én gang. Men en skøn sommerkage – det er det! Du bør selvfølgelig overveje at nyde den sammen med et glas hyldeblomstsaft.
Uhmmm, jeg får lyst til et stykke 🙂
Mange hilsner
Bithe
Det var også en dejlig frisk sag – elsker kombinationen af citron og hvid chokolade 🙂
Øhhh, der skulle stå: Birthe
Hvor lyder den lækker, uhm, godt tip med hyldeblomsten, det er jo også nu de skal udnyttes. Ha en rigtig dejlig aften.
Ja, det er bare om at nyde dem, mens de er til at få fat på! Tak og i lige måde 🙂
Åh, hvor lyder det godt – den må prøves! Og så er den jo ikke kun syndig – der er mandler i ;O)
Det er da rigtigt – det havde jeg ikke tænkt på 😀
En kage man kun kan spise lidt af, siger du…. Hmmm 😉
Den mætter godt – men du er velkommen til at gøre et forsøg 😉
Splitte mine bramsejl:-). Hvor delikat, spændende og utrolig smuk.
Maven knurrer – men da jeg kun må indtage ca. 10-15 gram kulhydrater om dagen – ja, da nøjes jeg med billedet.
Hilsen Charlotte
Tak skal du have 🙂
Hvor lækkert med hyldeblomst og citron i en chokokage, elsker hyldeblomstdrik med citron, det passer bare godt sammen..:-) Ville også passe godt med jordbær sammen med hyldeblomst på toppen måske?
Vh Lykke
Ja, det lyder bestemt som en god idé – prøv det 🙂
OMG! Elderflower Blondie !!! 🙂
Hvor ser den skøn ud, søde Piske!
Kh Anne
Jep, jeg besluttede mig for, at Blondie er til blomster 😀
Meget sød og sommerlig.
Tusind tak for rosen 🙂