Hvid chokoladekage med citron og hyldeblomster

Hvid chokoladekage med citron og hyldeblomster

Det er ret usædvanligt, at jeg blogger om kage med få dages mellemrum, men jeg blev simpelthen nødt til at tage en hvid chokoladekage med til en, som trængte til forkælelse, og valget faldt på en opskrift på ‘blondies’ (brownies med hvid chokolade), som jeg fandt på chokoladegudinden Annes blog. Jeg kunne dog ikke nære mig og erstattede appelsinskallen med citronskal og tilføjede hyldeblomster i både dej og som pynt.

Hvid chokoladekage med citron og hyldeblomster

10-14 personer

200 g meget blødt smør
200 g god hvid chokolade – jeg brugte Ivoire fra Valrhona
3 æg
175 g lys rørsukker
125 g hvedemel
et knips salt
revet skal fra en øko-citron
100 g mandler, hakkede
100 g hvid chokolade, hakket
3 spsk koncentreret hyldeblomstsaft

Pynt:
1 håndfuld hvid chokolade
hyldeblomster

Smelt den hvide chokolade over vandbad. Pisk æg, rørsukker, hvedemel, hyldeblomstsaft, citronskal og salt godt sammen. Vend smør og chokolade i og rør til sidst de hakkede mandler i dejen. Smør en form på ca. 22 x 22 godt og hæld dejen i. Bag kagen ved 180 grader i 28-35 minutter.

Lad kagen køle helt af og smelt chokoladen. Smør den flydende chokolade ud over kagen og pynt med friske hyldeblomster. Husk at lade hyldeblomster ligge på køkkenbordet et par timer inden, at du skal bruge dem, så de små dyr har forladt blomsterne… 😉

Note: Hvid chokoladekage er meget frisk og sød på samme tid. Der er gods i kagen, og den bør nok betegnes som konfektkage. Det er derfor ikke en kage, du spiser store mængder af på én gang. Men en skøn sommerkage – det er det! Du bør selvfølgelig overveje at nyde den sammen med et glas hyldeblomstsaft.



16 thoughts on “Hvid chokoladekage med citron og hyldeblomster”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *