Honningsnitter
Honningsnitter laves typisk på samme dej som honningkagehjerter. Du kan enten vælge at bruge dejen fra gammeldags honninghjerter (hvor dejen skal hvile en måned inden), men du kan også vælge den lette løsning og bruge dejen fra disse honningkagehjerter. Det gjorde jeg.
Honningsnitter
ca. 12 store stykker
Kagedej:
150 g mørk farin
150 g honning
125 g smør
2 æg
1 tsk stødt nellike
1½ tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
450 g hvedemel
1 tsk bagepulver eller hjortetaksalt
Fyld:
150 g blødt smør
150 g flormelis
2-3 spsk kvædemarmelade eller abrikosmarmelade
Pynt:
120g mørk chokolade til overtræk – brug en, der ikke er for bitter, og hold dig gerne til en på omkring 65%
Smelt smør, honning og farin i en gryde og lad det derefter afkøle. Pisk æg og krydderier i den søde masse. Bland mel og bagepulver i en anden skål og tilføj det derefter langsomt til den søde masse under konstant piskning. Stil dejen koldt i et par timer, inden du ruller dejen ud i to brede baner på 1-1½ cm tykkelse.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dine honningsnitter ved 200 grader i ca. 12 minutter. De må endelig ikke få for meget farve, da de så bliver tørre. Afkøl dem. Pisk smør og flormelis til en blød smørcreme og fordel den ud over bagsiden på den ene honningsnitte-halvdel. Smør abrikosmarmelade på bagsiden af den anden honningsnitte-halvdel og læg dem sammen. Smelt forsigtigt chokoladen og pensl dine honningsnitter. Lad chokoladen stivne, inden du skærer kagen ud.
Note: Honningsnitter er tunge men dejlige julekager. Jeg brugte kvædemarmelade, da jeg havde en rest i køleskabet, men du kan også sagtens bruge abrikosmarmelade.
Umm lyder lækkert. Min mand elsker honning snitter så den må prøves. Hvor lang tid i forvejen kan man lave kagen? Eller skal den spises med det samme? På forhånd tak 😉
Du kan sagtens spise den med det samme, men den er lettere at skære ud, hvis den – når du har puttet fyld i – lader den stå en times tid eller to i køleskabet, så smørcremen kan sætte sig.
Denne versions dej er rimelig fast i det. Hvis du vil have luftige honningsnitter, vil jeg anbefale dig at bruge dejen til de gammeldags honningkagehjerter (men så kræver det omvendt en måneds forberedelse :)).