Honningkagehjerter

Honningkagehjerter

Til julefrokosten i søndags havde jeg – udover luciaboller – også medbragt  honningkagehjerter. Det er en af de få julekager, som jeg altid skal smage mindst én af hver jul – julesmåkagerne siger mig til gengæld ikke rigtig noget. Honningkagehjerter interesserede mig ellers ikke synderligt som barn, men de sidste ti år har jeg haft for vane at købe mindst to honningkagehjerter hos bageren – et til mig og et til gemalen. Lidt romantisk har man vel lov at være. For et par år siden prøvede jeg så selv at bage honningkagehjerter. Disse honningkagehjerter er ikke så lette og luftige som dem, du kan købe hos bageren. De er lidt mere kompakte i det, men smagen er dejlig sød og krydret.

Honningkagehjerter

300 g mørk farin
300 g honning
250 g smør
4 æg
2 tsk stødt nellike
3 tsk stødt kanel
2 tsk stødt ingefær
900-1000 g hvedemel
1½ tsk bagepulver eller hjortetaksalt

Mørk chokolade til overtræk – brug en, der ikke er for bitter, og hold dig gerne under 70%

Smelt smør, honning og farin i en gryde og lad det derefter afkøle. Pisk æg og krydderier i den søde masse. Bland mel og bagepulver i en anden skål og tilføj det derefter langsomt til den søde masse under konstant piskning. Stil dejen koldt i et par timer, inden du ruller dejen ud i 1-1½ cm tykkelse. Brug en hjerteudstikker til at stikke hjerter ud af dejen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dine honningkagehjerter ved 200 grader i 10-12 minutter. Afkøl kagerne og overtræk dem med mørk chokolade.

Note: Jeg brugte som sagt denne opskrift på honningkagehjerter for et par år siden, og da jeg var kommet mig over skuffelsen over, at de ikke var så luftige, blev jeg heldigvis glad igen, da jeg smagte på kagerne, for de er aldeles glimrende. Der er en rigtig god balance mellem sødme og krydderier, og var jeg ikke overbevist i forvejen, så blev jeg det i hvert fald, da jeg testede dem på min 4-årige nevø, som var meget begejstret.



29 thoughts on “Honningkagehjerter”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *