Honningkagehjerter
Til julefrokosten i søndags havde jeg – udover luciaboller – også medbragt honningkagehjerter. Det er en af de få julekager, som jeg altid skal smage mindst én af hver jul – julesmåkagerne siger mig til gengæld ikke rigtig noget. Honningkagehjerter interesserede mig ellers ikke synderligt som barn, men de sidste ti år har jeg haft for vane at købe mindst to honningkagehjerter hos bageren – et til mig og et til gemalen. Lidt romantisk har man vel lov at være. For et par år siden prøvede jeg så selv at bage honningkagehjerter. Disse honningkagehjerter er ikke så lette og luftige som dem, du kan købe hos bageren. De er lidt mere kompakte i det, men smagen er dejlig sød og krydret.
Honningkagehjerter
300 g mørk farin
300 g honning
250 g smør
4 æg
2 tsk stødt nellike
3 tsk stødt kanel
2 tsk stødt ingefær
900-1000 g hvedemel
1½ tsk bagepulver eller hjortetaksalt
Mørk chokolade til overtræk – brug en, der ikke er for bitter, og hold dig gerne under 70%
Smelt smør, honning og farin i en gryde og lad det derefter afkøle. Pisk æg og krydderier i den søde masse. Bland mel og bagepulver i en anden skål og tilføj det derefter langsomt til den søde masse under konstant piskning. Stil dejen koldt i et par timer, inden du ruller dejen ud i 1-1½ cm tykkelse. Brug en hjerteudstikker til at stikke hjerter ud af dejen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dine honningkagehjerter ved 200 grader i 10-12 minutter. Afkøl kagerne og overtræk dem med mørk chokolade.
Note: Jeg brugte som sagt denne opskrift på honningkagehjerter for et par år siden, og da jeg var kommet mig over skuffelsen over, at de ikke var så luftige, blev jeg heldigvis glad igen, da jeg smagte på kagerne, for de er aldeles glimrende. Der er en rigtig god balance mellem sødme og krydderier, og var jeg ikke overbevist i forvejen, så blev jeg det i hvert fald, da jeg testede dem på min 4-årige nevø, som var meget begejstret.
Uh altså nu får du lige prikket til min dårlige samvittighed! Havde allerede sidste weekend truet med at lave dej til honningkager, men det blev ikke til noget. Må prøve om jeg kan nå det i næste uge – for det skal vel nærmest være inden jul 🙂
Ups – undskyld 🙂
Ja, du må skynde dig ud i køkkenet!
Hvor mange kager bliver der til?
Se, det kommer selvfølgelig an på, hvor stor/lille udstikkeren er, men jeg vil tro, at der blev ca. 25-30 stykker ud af denne portion 🙂
Det lyder meget, meget lækkert – jeg kan næsten smage og dufte dine honninglagehjerter ud fra opskriften med kanel, ingefær og nelliker 🙂 Her er det indtil videre kun blevet til brunkager.
Du må lokke køkkennissen til at svinge grydeskeer og kagerulle, så der kommer flere småkager i hjemmet 😀
Ude i køleskabet står der en honningkagegrunddej som i weekenden præcis har trukket længe nok til at det kan blive til små hjerter som dine. NU kan jeg næsten ikke vente!
Perfekt! Bon appetit – honningkager skal der være til jul 🙂
Ej, hvor fint 🙂 Jeg elsker honningkager, men har endnu aldrig fået taget mig sammen til at lave nogen…..
Mange hilsner
Birthe
Du kan nå det endnu! *lokkelokke* 😀
Uhhmm honningkagehjerter er virkelig lig jul. Jeg har endnu ikke prøvet at lave mine egne hjerter og det må der jo snart laves om på 😉
Det må da også lige være noget for drengene… især den del, hvor man smager på kagerne 😀
Jeg er vild med honningkager, gerne den slags med creme i, her kan man dog kun få den tyske udgave og det er ikke det samme! Måske skulle man prøve selv.
Er det honningbomber, du tænker på? Det har jeg fået et par gange som barn – ret overvældende og mættende, meeen også skønne 😉
ja klokken er 23.44 og nu skete det så igen at man blev umådelig lækkersulten inden sengetid:-)
Hehehe! Det er payback time 😉
Ser flot ud !!! Og ja.. jeg er total bagud med jule bagningen i år… Men tror jeg bliver nød til at prøve disse her !!
Hyggehygge
Marianne
Håber du kan lide dem – jeg tror også, jeg skal lave en portion igen til næste år 🙂
Jeg er egentlig ikke rigtig til honningkage, men jeg kan faktisk meget godt lide honningkagehjerter (??!). Måske er det faconen, der gør dem bedre 🙂
Jeg brød mig heller ikke om traditionelle honningkager, da jeg var yngre, men nu kan et enkelt stykke nu være rigtig godt til en kop te 🙂
Sikke et fint honninghjerte. Jeg var heller ikke vild med honninghjerter som barn, men nu som voksen kan jeg godt lide dem. Jeg har dog ikke prøvet at bage dem selv, men måske skulle jeg gøre det mellem jul og nytår.
Det kan stadig nås – og mon ikke det går, at det ikke bliver før den 24 🙂
De ser rigtig lækre ud og jeg tror jeg vil prøve a lave dem.❤️😀
Undskyld at lave dem.😄
Jeg har altid været totalt vild med honningkager – især i form af honningsnitter. Da jeg var lille, var der en bager i vores by, der bagte dem året rundt. Det blev ofte til en lille genvej på et par kilometer, når jeg var ude på en cykeltur.
Jeg har spurgt en bager, hvorfor vores honningkager bliver så kompakte. Hemmeligheden er at honning og mel skal røres sammen og stå og trække 6 uger inden man fortsætter efter opskriften – det er det, der gør dejen let og luftig. Det er ligesom lidt for sent nu – derfor skulle jeg måske alligevel bage en omgang honninghjerter.
Jep – jeg har også opskriften på den ‘gammeldags’ måde at gøre det på, der giver de mere luftige hjerter: https://piskeriset.dk/gammeldags-honninghjerter/
Der er hviletiden dog ‘kun’ fire uger.