Harira – marokkansk suppe
Selvom vi nu er nået til marts, så er det fortsat koldt udenfor, og så er det godt med en skål harira. Det er en marokkansk suppe fyldt med lammekød, linser og kikærter. Det er en ret mild suppe, selvom der er mange krydderier i, så i denne version har jeg skruet op for smagen samt tilsat lidt chili, så suppen varmer lidt ekstra.
Harira – marokkansk suppe
ca. tre personer
250 g lammekød, skåret i små tern
smør til stegning
1 dl puylinser
1 løg, hakket
1 tsk gurkemeje
½ tsk kanel
½ tsk stødt ingefær
2 safrantråde
1 tsk cayennepeber
½-1 tsk chili (mediumstærk)
½ dl ris – gerne vilde
8 dl vand
2 spsk frisk koriander, hakket
2-3 spsk bredbladet persille, hakket
½ dåse flåede tomater
1 dl kogte kikærter
salt og peber
Smelt smør i en gryde og hæld lammekød og løg i. Steg det ved mediumvarme, indtil kødet er brunet. Rør dernæest linjser, gurkemeje, kanel, ingefær, safran, cayennepeber og chili i. Hæld vandet i. Lad det koge op og fjern så eventuelle urenheder, der danner sig på overfladen af suppen. Hæld tomaterne og læg låg på gryden. Skru ned for varmen, så den står og småsimrer. Lad den gøre det i en times tid, inden du hælder risene i (skyl dem evt. inden, at du hælder dem i). Lad det simrer videre, indtil risene er møre. Rør halvdelen af korianderen samt persillen i gryden og lad det simre i fem minutter. Rør de kogte kikærter i og lad det simre i et par minutter, så ærterne er gennemvarme. Hvis du synes, at suppen er kogt for meget ind, kan du spæde den op med lidt ekstra vand. Smag til med salt og peber.
Servér din harira i skåle med det sidste koriander drysset over.
Note: Harira er en dejlig suppe, og selvom den er lidt besværlig at lave med de mange ingredienser og den lange tilberedningstid, så er den bestemt det værd. Du kan eventuelt lave en stor portion, så der også er til dagen efter.
Vil du have flere suppe-opskrifter? Så tjek suppe-kategorien her på bloggen 🙂