Frisk kinesisk agurkesalat
I fredags havde vi besøg, og her serverede jeg asiatisk mad – nærmere bestemt panang karry samt en frisk kinesisk agurkesalat, jeg oprindeligt så hos Foodfanatic. Jeg undlod dog kinesisk sort eddike samt brugte mere olie.
Frisk kinesisk agurkesalat
ca. 3 personer
1 agurk
2 fed hvidløg, pressede
½ spsk rørsukker
2 spsk sesamolie
1 spsk rapsolie
1 spsk soya
½ tsk chiliflager eller cayennepeber
½ tsk salt
1-2 spsk frisk koriander, hakket
Vask agurken og slå den 2-3 gange med en kagerulle (det er muligvis for at sørge for, at agurken trækker mere smag fra marinaden). Skær den i tern. Rør de øvrige ingredienser sammen og vend blandingen i agurketernene.
Kinesisk agurkesalat kan godt serveres med det samme, men lad den gerne trække et par timer først.
Note: Frisk og krydret. Virkelig god som tilbehør til asiatisk mad, men den vil også være god sammen med sommer-grillmad!