Crudité med ansjosdressing
Den franske appetizer, crudité, har stået på på min liste over kommende retter i lang tid, og den er jo meget oplagt i forbindelse med denne måneds benspænd. Du kan bruge mange forskellige friske grøntsager til formålet. Jeg valgte små tynde gulerødder samt peberfrugter, og især det sidste kan jeg anbefale. De letbuede og flade peberfrugtstykker var nemlig ekstra gode til at scoope dressingen op med!
Jeg blev inspireret af en opskrift på crudité fra et gammelt Spis Bedre-blad men justerede lidt på sammensætningen.
Crudité med ansjosdressing
2 personer
Blandede rå grøntsager – gerne skåret i tynde stave eller skiver
– jeg brugte peberfrugter og gulerødder, men du kan f.eks. også bruge radiser, blomkål og svampe
1 fed hvidløg, finthakket
1 forårsløg, finthakket
4 ansjoser fra glas, finthakkede
2 spsk hvidvinseddike
½ dl olivenolie
1 spsk finthakket persille
lidt citronsaft
salt og peber
Skrub grøntsagerne og skær dem evt. i stave eller skiver. Dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
Rør hvidløg, forårsløg og ansjoser sammen med hvidvinseddike og olivenolie. Rør persille i og smag så til med citronsaft samt salt og peber. Lad gerne dressingen stå en halv times tid i køleskabet, så den kan trække smag, inden du serverer den.
Note: Virkelig skøn appetizer, der smager af sol og sommer. Helt sikkert en ret, jeg vil anbefale dig at servere i løbet af de kommende måneder.
OBS! Jeg brugte meget sprøde og friske grøntsager. Hvis du for eksempel har nogle gulerødder eller lignende, du gerne vil bruge, men som desværre er blevet bløde, så prøv at lægge dem i isvand i 20-30 minutter. Så skulle de gerne blive sprøde.
Det er et rigtig fint råd at lægge bløde grøntsager i isvand i 20-30 minutter. Det bruger jeg også 🙂
Din crudité-dressing lyder lækker – selv om kræsne jeg vil ud uden om ansjoserne 😉
Jeg tror bestemt også, at du kan lave en lækker dip uden ansjoser. Elsker at snacke sprøde grøntsager – som regel er det dog med hummus til 🙂