Corn chowder
Jeg er i gang med månedens majs-benspænd, og første ret er denne cremede og fyldige corn chowder. Det er en majssuppe, du kan spise som hovedret (evt. med brød til) eller som forret.
Jeg har lavet en vegetarisk udgave af corn chowder men dog tilladt mig at slutte af med at drysse lidt stegt bacon på. Det kan du naturligvis udelade eller eventuelt erstatte med græskarkerner eller hakket purløg.
Inspirationen fik jeg fra en opskrift fra The Chunky Chef. Jeg valgte dog at justere en række af ingredienserne.
Corn chowder
hovedret til 3-4 personer
1 mellemstort løg, skåret i mindre tern
2 spsk smør
1 spsk hvedemel
2 fed hvidløg, finthakkede
5 dl grøntsagsbouillon
6 dl frosne majs, optøede
250 g skrællede kartofler, skåret i mindre tern
½ tsk timian
½ tsk røget hot paprika/chipotle
1 dl fløde
salt og peber
evt. lidt sukker
Topping:
stegt bacon, græskarkerner eller hakket purløg
Smelt smør i gryde og steg løgternene ved mediumvarme, uden at de tager farve. Tilsæt hvidløg og mel pisk det grundigt. Tilsæt bouillon lidt efter lidt under fortsat piskning. Bagefter tilsætter du majs, kartoffeltern, timian og røget hot paprika. Lad det simre under låg i 15-20 minutter, indtil kartoflerne er møre. Blend din corn chowder – du bestemmer selv hvor fin eller grov den skal være. Rør dernæst fløde i og smag til med salt, peber og eventuelt lidt sukker.
Top din corn chowder med det, du nu har lyst til, og servér den med det samme.
Note: Jeg synes, det er en dejlig fyldig majssuppe med tydelig smag af majs. Den er fin som hovedret, men jeg tror, at mange vil foretrække den som forret, da de søde majs måske kan være lidt overvældende i større mængder.
Vil du prøve flere majssupper, så tjek også min opskrift på mexicansk majssuppe samt på majssuppe med chili.