Colache – mexicansk vegetargryde
Når solen stråler fra en blå himmel, kan jeg godt finde på at lade som om, at det er sommer. Det har der været rig mulighed for denne weekend (selvom der også har været nogle hidsige regnbyger undervejs), så jeg satte denne smukke sensommerret på bordet til frokost.
Colache er en mexicansk vegetargryde, som efter sigende stammer helt tilbage til aztekernes tid. Det er en enkel vegetarret, som dog får masser af smag fra forskellige krydderier. Jeg fik inspirationen til denne vegetargryde fra kogebogen ‘Det pikante Tex Mex køkken’, men ændrede dog nogle ting undervejs. Jeg udelod for eksempel squash, som ofte indgår i denne vegetargryde, skruede lidt op for en række af de andre ingredienser samt tilsatte lidt revet parmesan til sidst.
Mexicansk vegetargryde
2 personer
1 løg, skåret i tern
1 tørrede arbol chilier, hakkede
2 spsk smør
1 majskolbe, skrællet og skåret i skiver
2 fed hvidløg, finthakkede
1 peberfrugt, skåret i tern
3 tomater, skåret i mindre stykker
cayennepeber
150 g frosne grønne bønner
1½ dl vand
salt
evt. lidt friskrevet parmesan
Smelt smørret i en gryde og steg chilier og løg i det. Tilsæt hvidløgene og svits det kort, inden du tilsætter majsene. Lad det stege et minut eller to, inden du du tilsætter peberfrugt, tomater og lidt cayennepeber. Lad det simre nogle minutter, inden du tilsætter de grønne bønner sammen med vand. Læg låg på gryden og lad det simre i 5-10 minutter, indtil majsene er møre.
Servér din vegetargryde i dybe skåle – gerne sammen med lidt af væden. Du kan evt. drysse lidt friskrevet parmesan over retten lige inden serveringen.
Note: Jeg elsker udseendet af denne vegetargryde. De kraftige pangfarver lyser virkelig op på bordet, og jeg kan godt lide, at den er godt krydret. Cayennepeberet kan du udelade, hvis du ikke er så god til stærk mad.
Det ser ualmindeligt lækkert ud, og farverne gør det ekstra indbydende 🙂
Tusind tak! Ja, det er bare om at nyde de flotte farver, inden al efterårs-simremaden for alvor slår igennem 😀