Citronkage med havregrynsbund
Hvem kan sige nej til citronkage? Jeg kan i hvert fald ikke, så da vi besøgte Rejsende Onkel Mac og hendes kæreste i går, var jeg blevet lokket til at tage citronkage med.
Nu har jeg allerede en del yndlings-citronkager (jeg nævner i flæng citron-cheesecake, intens citrontærte, fransk citrontærte, citronsnitter og citronkage med kandiserede citroner), men jeg havde lyst til at prøve noget nyt, så selvfølgelig kiggede jeg hos Himmelske Kager, der også er ret glad for citroner.
Jeg lavede en lidt mindre portion men benyttede samtidig også chancen for at justere en række af målene. Jeg undlod ingefær og skruede ned for smør- og sukkermængden i kagen. Jeg erstattede hvedemelet med fuldkornshvedemel og skruede op for citronmængden.
Citronkage med havregrynsbund
6-8 personer
Citroncreme:
1 økologisk citron
200 g rørsukker
3 dl creme fraiche 18%
1½ spsk kartoffelmel
1½ tsk vaniljesukker
3 æg
Bund:
175 g havregryn
150 g fuldkornshvedemel
125 g farin
1½ tsk bagepulver
200 g smeltet smør
Riv skallen af citronen med et fint rivejern og pres citronen for saft. Hæld citronskal+saft i en gryde sammen med sukker, creme fraiche, kartoffelmel og vaniljesukker. Rør ingredienserne godt sammen og opvarm blandingen, mens du rører i gryden. Lad det koge i ca 2-3 min. Tag gryden af komfuret og lad cremen køle af.
Når cremen er ved at være afkølet, rører du ingredienserne til bunden sammen. Læg bagepapir i et ovnfast fad på ca. 20×30 cm og tryk kagebundsmassen ud i bradepanden. Bag bunden midt i ovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter.
Pisk æggene let sammen og rør dem i den afkølede citroncreme. Fordel citroncremen over den forbagte bund og bag kagen i yderligere 20 minutter, indtil cremen er stivnet. Lad din citronkage køle helt af, inden du skærer den i firkanter og pynter dem med citronmelisse og/eller lidt flormelis.
Note: Dejlig, dejlig citronkage med en god, solid og velsmagende bund. Næste gang, jeg laver denne citronkage, vil jeg nok lave lidt ekstra af citroncremen, men ellers er den lige, som den skal være.
Det lyder vanvittig lækkert – jeg har en svaghed for kager og desserter med citron 🙂
Det samme her – en stor svaghed faktisk 😀
Hehehe, pudsigt, som man aldrig kan få nok citroncreme B-) Den ser rigtig skøn ud – lidt smagsmæssigt ala crumblekage og citronfromage-i-en? 😀
– Anne
Man må ALDRIG gå ned på citroncreme 😀
Ja… men måske lidt mere a la en compakt cheesecake?