Bønnepostej

Bønnepostej

Jeg har bagt noget brød uden gluten i forbindelse med månedens benpænd, og så fik jeg lyst til at lave en portion bønnepostej. Det er vegetarisk pålæg, som du – hvis du fortynder den lidt – også kan bruge som dip til grøntsager og chips.

Jeg tog udgangspunkt i røde bønner, for de er både lette at finde (enten tørrede eller på dåse), og så kan jeg godt lide den lidt dybe, sødmefulde smag, som de har. Det passer nemlig godt sammen med stærke krydderier, og jeg ville gerne putte lidt chili i min bønnepostej. Er du ikke så meget til chili, så kommer der også nogle forslag til andre krydderier længere nede i teksten.

Bønnepostej

200 g kogte røde bønner
1 fed hvidløg, presset
½-1 tsk cayennepeber eller chili
½ dl olivenolie
ca. ½ dl vand
½ dl oliven
salt og peber

Hæld halvdelen af bønnerne i en blender sammen med hvidløg, olie og vand. Blend det til en ensartet masse. Tilsæt resten af bønnerne samt oliven og cayennepeber og blend det, indtil du får den konsistens, du ønsker – enten helt glat og fin eller lidt mere grov i det. Hvis massen bliver for kompakt, kan du tilsætte lidt mere vand eller olie. Smag din bønnepostej til med salt og peber. Nu kan du smøre den på rugbrødet, i bollen eller sandwichen.

OBS – du kan selvfølgelig tilføje flere krydderier til din bønnepostej, hvis du vil have flere nuancer i smagen. Det kan for eksempel være spidskommen (så får en lidt mere hummus-agtig smag), løgpulver eller timian.

Note: Jeg valgte at lave en grov bønnepostej, som jeg brugte til madpakken. Nu er det en relativ stor portion, så der er til flere dage (afhængig af hvor mange madpakker, der skal smøres om dagen), men det passede mig glimrende, for jeg kunne godt lide kombinationen af bønner, hvidløg og chili.

Er du på udkig efter mere vegetarisk pålæg, så tjek denne gulerods-peanutcreme samt de to opskrifter på vegansk pålæg.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *