Auberginefad, kylling i vindruesauce og chokoladepandekager

Søndag stod den endnu en gang på afslapning. Vi kunne ikke lave en udflugt om formiddagen, eftersom vi var seks personer og kun én bil, men om eftermiddagen kom de to sidste par – begge med bil, da det ene par kom direkte fra Firenze og det andet skulle rejse videre i Frankrig efter sommerhusopholdet. Vi badede i poolen, og da jeg også havde kapret denne dag som maddag, fik jeg kokkereret lidt. Til frokost supplerede jeg brød- og pålægsbordet med en salat, hvidløgsbrød samt baconsvøbte porrer, og til aften lavede jeg et par retter inspireret af hhv. NYBH og anarkisten – blandt andet chokoladepandekager – og auberginefadet komponerede jeg selv.

auberginefad, aubergine, champignons, basilikumAuberginefad
8-10 personer

500 g aubergine
500 g champignons
2 håndfulde frisk, hakket basilikum
olivenolie
salt og peber

Auberginerne skæres i tykke skiver og drysses med lidt salt. De trækker en halv time og steges derefter i olivenolie på en pande. Imens rengøres champignons og steges ligeledes i lidt olie på en pande. Grøntsagerne blandes i et fad og krydres med salt og peber, inden basilikum drysses over.

Note: Jeg valgte ikke at krydre den yderligere, da den skulle kunne gå til kyllingeretten, men en anden gang vil jeg nok kyle noget hakket hvidløg i, da det vil passe godt til.

kylling i vindruesauce, kylling, vindruer, kyllingefilet, karry, hønsebouillon, fløde

Kylling i vindruesauce
4 personer

4-500 g kyllingefileter
karry
50 g smør
1 dl hønsebouillon
2 dl piskefløde
200 g halverede, udstenede vindruer
salt, friskkværnet peber

Skær kyllingefileterne i mindre stykker og gnid dem med karry. Brun dem i smør. Tilsæt bouillon og fløde og lad dem stege ved svag varme under låg, indtil de er møre. Tag stykkerne op. Er saucen for tynd, koges den lidt ind eller jævnes med lidt maizena. Kom druerne i og lad den koge igennem ved svag varme i 2-3 minutter. Smag til med salt og peber.

Note: Jeg brugte en grøntsagsboullion, da vi ikke havde hønseboullion i huset. Desuden tilføjede jeg 1-1½ spsk sukker, så saucen blev mere sød og passede til vindruerne. Meget let, lækker og billig ret at lave til mange mennesker.

chokoladepandekager, kakaopandekager, pandekager, dessert, kage, hvedemel, kakaopulver, rørsukker, appelsinChokoladepandekager med appelsinmarmelade
8-10 stk

100 gram hvedemel
25 gram kakao
3 spsk sukker
1 nip salt
Skallen af en økologisk appelsin
3 store æg
2 dl mælk
30 gram smør
1 tsk vaniljesukker

Sigt mel, kakao, sukker, salt, appelsinskal og vanilje ned i en skål. Tilsæt æggene og mælken og pisk forsigtigt dejen sammen. Dejen skal være rimelig tynd. Bag dine chokoladepandekager på en varm pande med lidt smør og servér dem med appelsinmarmelade.

Note: Jeg serverede også is til mine chokoladepandekger, hvor jeg syntes, at pandekagerne blev noget ‘mørke’ i smagen, hvis de kun blev suppleret af appelsinmarmelade.



2 thoughts on “Auberginefad, kylling i vindruesauce og chokoladepandekager”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *