Rispandekager med karrykylling

rispandekager, pandekager, ris, æg, kylling, gulerødder, løg, karry, porrer, kokosmælkFørste benspændsret i denne måned er også en Stop Spild af Mad-ret, for disse rispandekager er oplagte at lave, hvis du har kogt for mange ris. Det er jo en form for klatkager – bare til det salte køkken i stedet for det søde køkken – og samtidig en sjov og lidt anderledes måde at bruge ris-rester på.

Jeg havde ikke så meget kyllingekød på lager (det var nemlig også en rest), så jeg puttede blot flere grøntsager i. Du kan selvfølgelig tilsætte mere kød, hvis du har lyst til det – eller helt udelade det og i stedet bruge flere grøntsager, hvis du er vegetar.

Rispandekager
2 stk.

250 g kogte ris
1 æg
2 spsk hvedemel
salt og peber
smør

Rør ingredienserne sammen. Smelt smør på en pande og læg derpå halvdelen af risdejen på panden. Tryk dejen lidt ud med en ske, så den bliver pandekageformet og steg den på begge sider. Gør det samme med den anden halvdel af risdejen.

Karrykylling med kokosmælk
2 personer

1 løg, skåret i små tern
3 tsk mellemstærk karry
rapsolie
100-150 g kyllinge-småkød
2-3 små gulerødder, skåret i små tern
1 porre, skåret i skiver
1 lille dåse kokosmælk
salt og peber

Hæld en god sjat olie i en gryde og svits løg og karry i det i et lille minuts tid ved mediumvarme. Tilsæt kyllinge-småstykkerne og gulerødderne, rør godt rundt og tilsæt så den lille dåse kokosmælk. Lad det simre i et kvarters tid, inden du tilsætter porreskiverne og lad det simre i yderligere fem minutter. Smag til med salt og peber – og evt. lidt mere karry.

Note: Rispandekager er en sjov og lidt anderledes måde at få brugt ris-rester på! Disse rispandekager kan selvfølgelig smages til med forskellige krydderier alt afhængig af, hvad du vil servere dem sammen med.

4 tanker om "Rispandekager med karrykylling"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *