Zimtstern – tyske julesmåkager
Da jeg researchede på småkager til mit julesmåkage-benspænd, faldt jeg over disse tyske julesmåkager. Zimtstern er åbenbart en af de mest populære tyske julesmåkager, og efter at have smagt dem forstår jeg det godt. Ikke alene er de smukke – de smager også skønt af mandler og kanel.
Opskriften på zimtstern fandt jeg på denne tyske hjemmeside. Det er en af de få julesmåkager, hvor der ikke indgår mel, men med mindre du er allergisk over for gluten, vil jeg faktisk anbefale dig at bruge lidt mel i dejen, da kagerne så holder bedre på formen.
OBS – Zimtstern kræver lidt tålmodighed. Dejen skal laves dagen i forvejen, og så er det lidt af et pillearbejde at stikke kagerne forsigtigt ud og derefter pynte dem med glasur. Sørg derfor for at have god tid, når du går i gang.
Zimtstern
ca. 50 stk.
3 æggehvider
250 g flormelis
1 dl hvedemel
400 g mandler
1 spsk kanel
revet skal fra ½ øko-citron
Glasur:
1 æggehvide
150 g flormelis
en knivspids salt
Pisk de tre æggehvider samt flormelissen med en elpisker i 3-4 minutter. Blend mandlerne og rør dem sammen med hvedemel, kanel og citronskal, inden du vender det i æggehvidemassen. Dæk dejen til og læg den i køleskabet natten over.
Næste dag pisker du ingredienserne til glasuren sammen med en elpisker i ca. 3 minutter. Tag dejen ud af køleskabet og læg den på et meldrysset bord. Rul dejen ud, så den er ca. 1 cm tyk og brug derefter en stjerneform til at stikke kagestjerner ud. Sørg for at vaske kageudstikkeren med jævne mellemrum samt dyppe den i mel, så stjernerne har lettere ved at slippe udstikkeren. Læg kagestjernerne på bagepapirbeklædte bageplader og pynt hver stjerne med glasur. Jeg brugte først en lille teske, men jeg fandt ud af, at det var lettere og hurtigere at bruge en sprøjtepose til det.
Bag kagestjernerne ved 170 grader i 12-15 minutter. Sørg for at tage kagerne ud, inden glasuren begynder at få farve.
Note: Dette er en af de bedste julesmåkager, jeg har smagt. Jeg er vild med de søde nøddefyldte kager med den dejlige smag af kanel. Sjovt nok minder de mig lidt om kransekage (nok på grund af mængden af mandler), men jeg synes, at zimtstern er meget bedre.
Åh dem har jeg lige proppet mig med i weekenden. Det er en god opfindelse! De var lavet med hasselnødder og stukket ud efter bagningen – må prøve med din opskrift som udgangspunkt.
Spændende med hasselnødde-udgaven. Disse kager overraskede mig virkelig – det er en virkelig god kombination af dejlige sager.
Hej,
de er gode!
men, du giver mig daarlig samvittighed, at jeg ikke har lavet dem endnu dette aar, selvom jeg bor hernede..
Hov, det var ikke meningen! Men jeg håber, du får tid til at lave dem – de smager stjernegodt! *hehehe*
Spændende med tyske julesmåkager og med sådan en anbefaling, må de prøves også her 🙂
Jeg tror, de er noget for dig – de er meget lækre 🙂
Har du nogen erfaring med holdbarheden? Jeg har prøvet nogen italienske mandelsmåkager, der desværre kun holdt et par dage, før de blev smagløse
Jeg bagte denne portion for over en uge siden, og de er stadig saftige inden i og fulde af smag. Jeg har opbevaret dem i en lufttæt beholder 🙂
Super