Zaalouk – marrokansk auberginecreme

Zaalouk – marrokansk auberginecreme

Vi kan stadig høste lidt tomater i haven, og da jeg også havde et par auberginer på lager, så besluttede jeg mig for at lave en portion zaalouk. Og hvad er det så?

Zaalouk er en marrokansk creme/dip, hvor hovedingredienserne netop er auberginer og tomater. Du smører den som regel på brød men kan også bruge den som tilbehør/grøntsagscreme til lune retter.

Jeg har set en del forskellige versioner og endte med at tage udgangspunkt i en opskrift fra The Spruce Eats. Jeg valgte dog at bage auberginerne på forhånd og skrælle dem, ligesom jeg skruede op for flere af smagsgiverne.

Zaalouk

ca. 6 personer

2 mellemstore auberginer
ca. 350 g tomater, hakkede
3 fed hvidløg, finthakket
1 spsk spidskommen
1 spsk sød paprika
½ tsk cayennepeber
1 dl frisk koriander, hakket
½ dl frisk persille, hakket
1 dl vand
½-1 tsk salt
lidt citronsaft
olivenolie

Start med at prikke auberginerne flere gange med en gaffel. Bag dem i ovnen ved 200 grader en halv times tid (det kan du meget passende gøre i forbindelse med, at du alligevel skal bruge ovnen til et andet madprojekt). Put forsigtigt de varme auberginer i en frostpose og luk den. Lad dem køle af, inden du trækker skindet af de to auberginer. Hak auberginekødet.

Hæld lidt olie i en lille gryde og tilsæt så aubergine, tomater, hvidløg, krydderurter og krydderier. Læg låg på gryden og varm det op. Lad det simre under låg en halv times tid – husk at røre lidt i gryden undervejs.

Tag låget af og blend grydens indhold. Sær gryden tilbage på komfuret og lad det simre i yderligere ti minutter, så cremen bliver mere kompakt. Smag til med salt og citronsaft.

Dryp din zaalouk med lidt olivenolie inden servering.

Note: Dejlig smagfuld creme. Du kan som sagt bruge den til lidt af hvert, og jeg forestiller mig, at den også vil være god i burgere, madpandekager og hvad du ellers har fantasi til.

Brug for flere opskrifter med aubergine og tomater? Prøv også en tyrkisk auberginesalat eller fyldt aubergine.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *