Stuvet majs med grøntsager

Stuvet majs med grøntsager

Hvis du synes, der er lidt stille på bloggen disse dage, så skyldes det to ting – dels at jeg ikke har været så meget hjemme, men har besøgt venner og været på Comic Con i Malmø, dels at vi har splittet vores køkken til atomer. Ok, det sidste er måske lidt overdrevet, men pt. har vi afmonteret køkkenbordpladen og køkkenvasken, da vi skal installere ny bordplade + vask i morgen, så det er ret begrænset, hvad der laves af mad disse dage.

Men jeg kan jo benytte lejligheden til at vise en hurtig Stop Spild af Mad-ret, som jeg lavede tidligere på ugen, da jeg legede med majs i anledning af månedens benspænd. Stuvet majs med grøntsager minder lidt om et par andre majsretter, jeg har lavet tidligere – nemlig mexicansk majssalat og mexicansk majsstuvning. Den stuvede majs er dog mere simpel og knapt så kalorieholdig.

Jeg kombinerede min stuvet majs med spejlæg og et par tykke skiver bacon (kan varmt anbefale Irmas tykke baconskiver fra frilandsgris eller Aalbæks økologiske hele bacon). Denne ret vil også egne sig fortrinlig som brunchret efter en særdeles festlig aften.

Stuvet majs med grøntsager

2 personer

2 majskolber
en god klat smør
1 stort løg, skåret i tynde både
3-4 tomater, skåret i tern
½-1 tsk chili (afhængig af hvor stærk din chili er)
1 tsk cayennepeber
1 mediumstor peberfrugt, skåret i tern
salt og peber

Skær majskernerne fri fra kolberne og svits dem på en pande i smør sammen med løg, chili og cayennepeber. Steg det i et par minutter ved mediumvarme, indtil løgbådene bliver bløde. Tilsæt tomater, peberfrugt og lidt salt. Det er vigtigt at tilsætte salt allerede på dette tidspunkt, da det skal få tomaterne til at væske noget mere. Skru ned for varmen og lad retten simre i 10-15 minutter. Tilsæt evt. lidt mere smør og rør i det med jævne mellemrum. Smag til med peber.

Du kan bruge stuvet majs som tilbehør til kødretter, men du kan også nøjes med at kombinere det med spejlæg og et stykke brød.

Note: Stuvet majs kan laves i milde og stærke versioner. Denne version er rimelig mild, selvom chilien nu godt kan mærkes, men styrken på retten afhænger først og fremmest af hvilken chili og cayennepeber, du bruger – og hvor meget du bruger af det. Hvis uheldet er ude, og din stuvet majs bliver lidt for stærk, så kan du tilsætte noget creme fraiche til stuvningen, da det vil dæmpe chiliens styrke.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *