Stenbiderrogn i wraps og fiskelasagne
Der er to ting, jeg har været helt sikker på skulle indgå i månedens benspænd – og det var en ret med stenbiderrogn samt en form for fiskelasagne. Stenbiderrogn er diamanterne i de sidste vintermåneders ellers så grå udvalg af råvarer. Jeg plejer at nå det niveau, hvor jeg virkelig længes efter forårets råvarer, og så er det dejligt, når stenbiderrognen kommer, for det varsler forår hos mig. I år er de så kommet flere uger senere, end de plejer, men så skal der også smovses, når de endelig er til at få fat på!
Yndlingsspisen er et stykke mørkt rugbrød ristet hårdt på en brødrister med en ordentlig dynge stenbiderrogn på – og så en god klat creme fraiche og hakkede rødløg. Mmmm!
Men vi havde ikke (mørkt) rugbrød i huset, så jeg prøvede i stedet stenbiderrogn i wraps i dag. Jeg har været meget i tvivl om, hvilken fiskelasagne jeg skulle prøve at lave, og jeg endte med at lade mig inspirere af en udgave, der var i nr. 2/2010 af Magasinet Mad! Jeg undlod dog æg og brugte fuldkornslasagneplader.
Stenbiderrogn i wraps
4 personer
200 g stenbiderrogn
2 tortillas
creme fraiche
4 små salatblade
hakkede rødløg
salt
Tortillas halveres og lunes. Smør dem med lidt creme fraiche og læg et salatblad på midten af hver. Fordel stenbiderrogn på midten af dem, drys med lidt salt, læg en skefuld creme fraiche på hver og drys hakkede rødløg over. Saml dem på midten med en tandstik i hver.
Note: Når nu jeg ikke havde rugbrød, så var dette et fint alternativ.
Fiskelasagne med spidskål og spinat
4 personer
800 g torskefileter
1 spidskål
150 g frossen spinat, tø den op inden
revet skal fra en økologisk citron
½ l bechamelsauce
salt og peber
200 g friske fuldkornslasagneplader
100 g revet emmenthaler
Skær fisken i stykker – hvis den er tyk, så sørg for at dele den, så fileterne ikke er for tykke. Snit spidskålen i fine strimler, og kog den sammen med spinaten i et par minutter. Lad det dryppe af og bland den så med den revne citronskal. Hæld lidt bechamelsauce eller mornaysauce i bunden af et fad og læg lasagneplader over. Derefter halvdelen af grøntsagerne, så sauce og halvdelen af fisken. Fortsæt sådan og slut af med et lag lasagneplader med sauce på. Drys salt og peber på og slut af med revet ost. Bag lasagnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Note: Yderst lækker fiskelasagne, men i min verden går man nu sjældent galt i byen med bechamelsauce/mornaysauce.
Det gik da helt i fisk i dag:)
Men i øvrigt en lækker menu, som man næsten har lyst til at kopiere!
Jeg tror såmen, at aftensmaden her, i morgen også kommer til, at gå helt i fisk:) da der både er en skøn lakseside, og en slethvarfilet i køleskabet foruden stenbiderrogn, så jeg glæder mig!
Knus
Vibeke
Jeg elsker fisk og stenbiderrogn… Jums 🙂 Min frokost bestod faktisk af hård kogte æg, stenbiderrogn, rejer og en cremefraise godt med dild i…Rigtig lækkert. Rigtig god weekend til dig 🙂
Lyder som nogle lækre fikeretter. Her skal den i aften stå på noget med sej eller laks. Skal hitte på en idé snart eller ender det med deller *G*
Lyder som nogle lækre fikeretter. Her skal den i aften stå på noget med sej eller laks. Skal hitte på en idé snart eller ender det med deller *G*
Vibeke – ja, det var skønt! Slethvarfilet – det lyder ret spændende! Jeg glæder mig til at læse, hvad du får ud af den. Vi skal også have fisk her til aften, og jeg må nok snart i køkkenet for at sætte det over 🙂
Vibeke – ej, sikke en lækker frokost! Jeg tror også snart, jeg skal have mig en god rejemad igen – mmm! Tak og i lige måde 🙂
Garn, hund og kat – fiskedeller er nu også ret godt 😉
Mmmm, den der fiskelasagne, den skal helt sikkert laves 🙂
Jeg er desværre ikke så meget til rogn, men det ser nu godt ud alligevel…..
Mange hilsner
Birthe
NYBH – sådan en gang mornaysauce kan nu få meget til at smage godt, og den fiskelasagne skal jeg helt sikkert lave igen en anden gang! 😉
Jeg må altså ud at kigge efter stenbiderrogn. Nu jeg både har set dig og Vibeke smovse. Jeg vil også!!
Fiskelasagnen lyder også skøn.
Hanne – af sted med dig – det smager skønt! 🙂