Rosengelé og romantik
I dag har vi bryllupsdag, og det skal naturligvis fejres. Det er derfor temmelig begrænset, hvor meget bloggeri jeg når de næste par dage, og jeg kommer noget ‘bagud’, for jeg har en række projekter fra weekenden, som jeg endnu ikke har skrevet om. Men jeg når det jo nok på et tidspunkt.
I dagens anledning har jeg fundet min mest lyserøde opskrift frem (til trods for, at jeg ikke kan fordrage lyserød), for i sidste uge lavede jeg rosengelé, som jeg har tænkt mig at putte i kager. Det skal nok blive sjovt! Jeg tog udgangspunkt i en opskrift fra gamledanskeopskrifter.dk og tilpassede den.
Rosengelé
rigelige mængder!
ca. 0,75 l røde rosenblade
ca. 0,75- 1 l vand
1½ tsk. citronsyre
550 g rørsukker
0,75 brev gul melatin
Rosenbladene skylles og koges i vandet sammen med citronsyren i ca. 15 minutter. med 2 tsk. citronsyre 15 min., til duft og farve er trukket ud i lagen. Den sies, og væsken måles – der skal være ca. 0,75 liter. Hvis der er mere, skal du bruge mere af den gule melatin (se på pakken). Rosensaften blandes med den gule melatin og opvarmes til kogepunktet, hvor det koges i et minut. Opløs sukkeret i det og bring det atter i kog under konstant omrøring i et minut. Væsken skummes, fyldes i skoldede glas og sættes køligt.
Note: Jeg har nippet til det, og det virker interessant. Smagen er ikke så intens, som jeg kunne have frygtet, men jeg brugte også små, nyudsprungne blomster, og smagen bliver selvfølgelig kraftigere, hvis roserne står i fuld flor og i øvrigt er en art, som er kraftigt duftende.
TILLYKKE med bryllupsdagen:)
Håber i får en rigtig dejlig dag sammen..
Må dog side, at du fik en streg i min sorte bog, for hvem kan dog ikke li lyserød?!
MissMuffin – tak skal du have. Haha, ja det ved jeg, men så er det godt, at du er dobbelt så glad for farven 😛
Tillykke-tillykke, Piskeris 🙂
Og hvor lyder det lækkert med denne rosengelé.
Dejlig dag til jer. Rosengele er netop romantisk om noget (essensen af roser og sødt).
Tillykke til jer begge to med dagen 🙂 Ærger mig gul og blå oer jeg ikke ejer så meget som èn lille rose…. Gad godt at lave den gele 🙂
Tillykke med bryllupsdagen! Håber I får en rigtig skøn dag!
Den rosen-gele ser rigtig lækker ud 🙂
Tillykke med dagen!
Jeg er sikker på at du nok skal få kreeret noget SUPER lækkert! 🙂
Mange hilsner
Birthe
Stort tillykke med bryllupsdagen 🙂 Håber i får en super dag sammen. Og mums geléen ser lækker ud.
Til lykke med bryllupsdagen, og god fornøjelse med det lyserøde 🙂
Stort tillykke! Håber I får en dejlig dag.
Og meget meget spændende opskrift – endnu en af dem jeg bare er nød til at prøve!
STORT tillykke med dagen i går; jeg håber I havde en fatalastisk, fantastisk dejlig dag 😉
Kh. Eva
PS: Hvilke slags kager kan rosengelé bruges?
Madame – mange tak! Jeg er spændt på, hvad jeg kan finde på af sjove ting med geleen – men nu får den lige lov til at stå i køleskabet og pønse et stykke tid, inden jeg tager hul på den.
Signe – nemmerlig 😉
Og mange tak!
Vibeke – mange tak! Jeg troede heller ikke, at vi havde, da vi flyttede ind, men i løbet af foråret opdagede vi så en enlig plante i baghaven, som gemte sig bag æbletræet, og den har alligevel givet en del rosenblade i forhold til hvor lille, den er 🙂
Hej Becky!
Mange tak! Det fik vi – med god mad og masser af hygge! Håber jeg får tid til at fortælle om det i morgen 🙂
NYBH – hæhæhæ, der må jeg skuffe dig, for vi var på restaurant 😉
Til gengæld var det meget spændende og lækkert, så jeg glæder mig til at fortælle om det snarest muligt…
Kristine – mange tak! Vi havde en rigtig hyggelig aften og spiste et godt sted, så alt var, som det skulle være 🙂
Heidi – hihi, tak 🙂
Grith – tak skal du have. Jeg er spændt på det endelige resultat – håber det bliver godt at bruge i kager 🙂
Eva – tusind tak – det havde vi 🙂
Jeg har overvejet lagkage eller en form for flødeskumskage, men måske det også vil egne sig til en fragilitékage? Jeg er i hvert fald gået i tænkeboks 🙂
ang. din opskrift på rosengele,jeg laver gele efter min farmors opskrift tilbage fra 1950 ca,:
Du starter med at plukke rosenblade,pres dem godt ned i en målebeholder,kom samme mængde vand i og lad dem stå et døgn,derefter fortsætter du som du har gjort,bortset fra at du bruger det vand som rosenbladene har ligget og trukket i,så kommer der smag og intensitet over rosengeleen.