Rispilaf med ærter
Denne rispilaf med ærter er min første benspændsret for denne måned, for der indgår nemlig spidskommen!
Det er en meget enkel ret at lave, og hvis du tilmed lægger risene i blød om morgenen, så er den også ret hurtig at lave på en travl hverdagsaften.
Rispilaf med ærter serveres som tilbehør. Det er helt op til dig, om det er sammen med et stykke kød eller en eller anden form for vegetarret – for eksempel squashbøffer.
Jeg tog udgangspunkt i en opskrift fra Food & Wine, men justerede lidt på mængderne, hvor jeg blandt andet skruede op for krydderier samt mængden af ærter.
Rispilaf med ærter
2-3 personer
2 dl basmatiris
2-3 spsk ghee (klaret smør – se hvordan du laver det) eller til nøds blot smør
2 kardemommekapsler
3 nelliker
1½ tsk spidskommen
2 dl frosne ærter
2-3 dl vand
salt
frisk koriander
Start med at lægge risene i blød i koldt vand. De skal have mindst en halv time, men du kan sagtens lægge dem i blød om morgenen og så bruge dem om aftenen.
Hæld et par spsk ghee i en høj pande og varm det op. Put krydderierne i og lad det stege ved lav varme i 30-40 sekunder. Tag krydderierne op og tilsæt i stedet ærterne. Rør godt rundt i et minuts tid. Hæld vandet fra risene og hæld dem derefter i panden. Rør rundt, indtil risene er helt dækkede af ghee. Tilsæt så et par dl vand og læg låg på panden. Lad det simre i 10-12 minutter, indtil risene er møre. Rør eventuelt lidt mere ghee i og smag så din rispilaf med ærter til med salt.
Drys frisk koriander på inden servering.
Note: Jeg synes, at det er en fin og mild rispilaf med ærter. Da retten er så mild, er den også let at kombinere med mange andre retter – lige fra stegt kylling eller stegte portobellosvampe til hvad du nu har lyst til.