Rejer i wok

Rejer i wok

Rejer i wok er nok den type wokret, jeg har lavet flest gange gennem tiden. En kombination af hurtigt-stegte rejer med karrypasta, kokosmælk og grøntsager har været et sikkert hit her, når jeg har fundet wokpanden frem. Men jeg har nok lavet den så mange gange i mine yngre dage (aka før jeg begyndte at blogge om mad), at disse retter ikke har fyldt særlig meget her på bloggen. Det må jeg gøre noget ved.

Jeg kom selvfølgelig til at tænke på retten i forbindelse med månedens wok-benspænd. Det er ikke så tit, at vi får rejer, men det er næsten altid som en klassisk rejemad eller i dette tilfælde som en del af en asiatisk-inspireret ret.

Rejer i wok kan naturligvis varieres i forhold til hvilke grøntsager, du putter i – og hvor stærk du laver retten. Og så er det også helt op til dig, om retten skal serveres med kogte ris eller nudler.

Rejer i wok

2 personer

150-200 g store rejer, pillede og optøede (MSC-mærkede)
1 mellemstort løg, skåret i tynde både
rapsolie til stegning
1 spsk karrypasta – enten grøn eller rød
1 peberfrugt, skåret i strimler
1-2 tsk sambal oelek
½ dåse kokosmælk
evt. lidt vand
2-3 kaffir limeblade
salt og peber
evt. limesaft

Derudover:
frisk koriander (hvis du er til det)

Hæld olie i en wok og varm det op. Svits karrypastaen kort, inden du tilsætter løg og steger dem, indtil de bliver bløde. Tilsæt rejerne. Hvis de er rå, skal du stege dem, indtil de skifter farve. Er de forkogte, skal de blot lige vendes i karrypastaen, inden du tilsætter peberfrugt og sambal oelek. Steg det et minuts tid, inden du tilsætter kokosmælk og limeblade. Varm det op, så kokosmælken begynder at boble. Det skal ikke koge i længere tid, for så bliver peberfrugten blød og kedelig. Smag dine rejer i wok til med salt og peber og eventuelt lidt limesaft.

Rejer i wok kan serveres sammen med kogte risnudler eller kogte ris. Pynt gerne med frisk koriander.

Note: Dette er en supersimpel ret, som kan tilberedes ret hurtigt. Jeg laver nogle gange en variant med squash, men du kan for eksempel også bruge sukkerærter.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *