Pizza med oksekød og grillet peberfrugt
Jeg fik lyst til at lave et nyt pizza-eksperiment for nylig og endte med at smide en pizza med oksekød på grillen. Vi fik virkelig ikke grillet særlig meget i sommers, så jeg prøver at tage revanche her i de kolde måneder, når der ind imellem er en dag med tørvejr og ingen vind (dem er der ikke mange af for tiden…).
Jeg brugte samme opskrift på pizzadej som til morgenmadspizzaerne – husk at lave den i god tid inden, at du skal bage pizzaerne.
Pizza med oksekød
2 stk.
Fyld:
250 g oksekød
1 lille løg, hakket
olie til stegning
2 tsk oregano
1 tsk basilikum
1 dåse flåede tomater
1 dl rødvin
salt og peber
evt. lidt sukker
Topping:
2 almindelige mozzarellakugler, skåret i skiver
grillede stykker peberfrugt (købes på glas)
Varm lidt olie op i en gryde og svits løgstykkerne i det, uden at de tager farve. Tilsæt oregano og basilikum og rør godt rundt, inden du tilsætter oksekødet. Sørg for, at det er brunet på alle sider, inden du rører tomater og rødvin. Skru ned for varmen, så kødsaucen blot står og simrer i et par timer. Husk at røre i den undervejs og evt. tilsætte lidt vand, hvis den er ved at koge tør. Kødsaucen skal dog være rimelig kompakt til sidst. Smag den til med salt, peber og evt. lidt sukker.
Tag den hævede dej og del den i to lige store dele, der rulles ud på et meldrysset bord. Læg den ene af pizzaerne på et stykke bagepapir, som du bagefter klipper til, så det ikke stikker ud under pizzaens kant. Smør kødsauce på pizzadejen og top den med mozzarella og peberfrugt. Smid din pizza med oksekød på grillen på en bagesten og bag den, indtil bunden er sprød i kanten. Du kan naturligvis også bage din pizza med oksekød i ovnen ved 250 grader.
Note: Jeg har aldrig rigtig dyrket pizza med oksekød, men denne version var nu slet ikke så tosset endda. Den kunne jeg godt finde på at lave igen – mon ikke den også vil være et hit hos ungerne i vores omgangskreds?
Jeg er lidt nysgerrig på formålet med bagepapiret? Gør det bagningen bedre?
Jeg laver altid pizza på en pizzasten i ovnen (lejlighed = kun altan = ingen grill). Jeg lægger den direkte på pizzastenen og synes at det fungerer fint.. men måske jeg har overset noget genialt ved bagepapiret? 🙂
Hehe, nej men det er ikke altid, at jeg husker at duppe nok mel på den pizzaspade, vi bruger til at vippe pizzaen over på bagestenen på grillen, og så risikerer den at hænge fast. Så er det lettere bare at bruge bagepapir under 🙂