Pinjesmåkager

Pinjesmåkager

Jeg fik lyst til at bage disse pinjesmåkager som værtindegave i går. De indeholder ganske få ingredienser og er hurtige at bage – især efter jeg simplificerede fremgangsmåden. Og så holder de sig friske i 1-2 uger i en lufttæt kagedåse – hvis man da kan holde fingrene fra dem så længe!

Jeg tog udgangspunkt i et udklip fra et dameblad, men ændrede på fremgangsmåden. I den oprindelige opskrift skal man skolde og smutte mandlerne, inden man blender dem til mandelmel. Det undlod jeg dog, og jeg syntes ikke, at det trak ned i smagsoplevelsen. Du kan dog også bruge en helt tredje løsning og simpelthen blot købe mandelmel. Så skal du ikke tænke over besværet med at smutte mandler eller ej.

Pinjesmåkager

14-15 stk.

100 g mandler eller mandelmel
1,25 dl hvedemel
2 dl rørsukker
2 æg
100 g pinjekerner
2 spsk flormelis

Blend mandlerne til ensartet mandelmel (eller brug færdiglavet mandelmel – det er dog ofte noget dyrere end at lave det selv). Del æggene og hav æggehvider i én skål og æggeblommer i en anden. Pisk æggeblommerne let, og hæld pinjekernerne i en tredje skål. Pisk æggehviderne stive og vend dem i mandelmelet. Saml dejen og form 14-15 lige store kugler. Tryk dem lidt fladere og dyp først overfladen af hver klump i æggeblomme og derefter i pinjekernerne. Læg dernæst dine pinjesmåkager på en bagepapirbeklædt bageplade og bag dem ved 170 grader i 20-25 minutter, indtil de er letgyldne.

Lad dine pinjesmåkager køle af. Drys flormelis over dem lige inden servering. Hvis du ikke skal spise dem samme dag, så sørg for at opbevare dem i en lufttæt kagedåse (uden flormelis).

Note: Det er ret interessant, hvordan en så simpel småkage (altså ud fra hvor få ingredienser, der er i), kan smage så godt! Tilmed nærmest som marcipan! Og jeg er endda ikke specielt vild med marcipan!!

De slår de tyske bethmännchen – ja endda zimtstern, som er en af mine favoritter blandt julesmåkagerne.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *