Pakora med svampe
Pakora med svampe er blot én ud af de mange pakora-varianter, du kan lave. Pakora er en indisk ret, hvor du vender grøntsager i en dej lavet på kikærtemel, inden du friterer dem. Jeg ser oftest retten lavet på løg, men du kan også bruge andre grøntsager, så jeg fik lyst til at lave pakora med svampe.
Jeg har tidligere blogget om løg-varianten, så jeg tog udgangspunkt i denne opskrift. Løg blev udskiftet med svampe, og jeg undlod hvedemelet og brugte kun kikærtemel. Derudover udelod jeg hvidløg denne gang.
Pakora med svampe
2-3 personer
200 g små eller mellemstore svampe
Dej:
1 dl kikærtemel
½ tsk stødt koriander
½ tsk gurkemeje
½ tsk chilipulver
½ tsk garam masala
½ tsk salt
ca. 1 dl vand
0,5-0,7 l rapsolie
Skær foden af svampene og skyl dem. Dup dem tørre med lidt køkkenrulle. Rør kikærtemel sammen med krydderierne. Tilsæt halvdelen af vandet og rør mere i. Du skal have en relativ tyktflydende dej.
Hæld olie i en lille kasserolle og varm det op. Du kan teste, om det har nået den rette temperatur, ved at stikke den ikke-svovlklædte ende af en tændstik i olien. Bobler det omkring træet, er olien klar. Vend 3-4 svampe i dejen, så de er helt dækkede og løft dem op hver især med en gaffel, så overskydende dej kan dryppe af. Læg dem i olien og steg dem i et par minutter, indtil de er ret gyldne. Tag dem op med en hulsi og læg dem på et par stykker køkkenrulle. Steg de øvrige svampe på samme måde.
Har du dej til overs, kan du prøve at vende andre grøntsager i det og stege dem på samme måde. Jeg prøvede med et par aubergineskiver, og det blev helt vildt godt!
Pakora med svampe kan serveres som appetizer, forret eller som en del af en hovedret – gerne med en semistærk eller syrlig dressing til.
Sååååå lækkert