Lun aubergine med tomater
Aubergine er en af mine yndlings-sommergrøntsager, så den fik selvfølgelig hovedrollen, da jeg valgte at lave lun aubergine med tomater. Retten minder lidt om den tyrkiske auberginesalat, jeg lavede for nogle år siden, men i denne version er auberginen dominerende.
Lun aubergine med tomater
2-3 personer
1 mellemstor aubergine
4-5 cocktailtomater, finthakkede
1 spsk finthakket rødløg
1 fed hvidløg, finthakket
3 spsk olivenolie
1 spsk finthakket persille
1 spsk hakkede valnødder
salt
Skær en række snit i overfladen af auberginen og læg den i et ildfast fad. Bag den i ovnen ved 200 grader i en times tid. Lad den afkøle lidt, inden du forsigtigt trækker skrællen af og hakker auberginekødet. Vend det med de øvrige ingredienser og drys valnødder over. Servér aubergineretten som tilbehør eller evt. som pålæg til et stykke hvidt brød.
Note: Mmm! Den får lige et lidt skarpt og frisk pift fra hvidløg, uden at retten bliver stærk. Du kan tilsætte lidt mere olie, hvis du gerne vil have, at den lune salat er ekstra snasket.
Uhm! Aubergine bliver altid åndssvagt lækkert, når det får en gang varme og olie.
Absolut – det er en vinder blandt alle sommergrøntsagerne 😀