Kukærtesuppe
Nu er det begrænset, hvor meget mad jeg har lavet denne uge, da vi har spist ude flere gange, men for nogle dage siden lavede jeg denne suppe, som jeg fandt inspiration til, da jeg bladrede i et Boligliv hos frisøren for nylig. Jeg kunne ikke huskede mængderne helt præcis, men jeg mener, at jeg blandt andet brugte mere hvidløg end i originalen og undlod frisk koriander.
Kukærtesuppe
5-6 personer
1 løg, hakket
1 stor kartoffel, i små tern
lidt olie
3 fed hvidløg, finthakket
5 cm frisk ingefær, finthakket
1 tsk rød karrypasta
1 l grøntsagsbouillon
500 g kogte kikærter
1 dåse kokosmælk
salt og peber
2 tortillas per person
revet mozzarellaost
Evt. stegte champignonskiver
Svits løg, kartofler, hvidløg, ingefær og karrypasta i en gryde med lidt olie. Tilsæt bouillonen og lad det koge i 10 minutter. Hæld kikærter og kokosmælk i og lad det koge i nogle minutter. Smag til med salt og peber.
Læg en tortilla på en varm pande, drys revet ost på og læg en tortilla oven på. Bag dem på panden, indtil osten er smeltet, og skær så den fyldte tortilla i mindre stykker inden servering. Pynt med lidt friske krydderurter oven på suppen – for eksempel citronmelisse.
Note: Nu er jeg mest til mere fyldige supper, så denne her var lidt for vandet til mig. Jeg vil derfor foreslå, at du enten bruger mindre væske (for eksempel reducerer bouillon og kokosmælk med 30-50%) eller gøre som jeg på andendagen og stege nogle champignons, som jeg dryssede over ved serveringen.
Det var da en noe uheldig tittel… 🙂
Men suppen ser god ut!
Den lyder lækker – og jeg kan godt lide ideen om stegte champignon i 🙂
Mange hilsner
Birthe
Uhhhm – det lyder frisk og lækkert. Også især i denne tilbagevendenden kulde :/
Hej Siven!
Ikke i Danmark – men jeg kan forestille mig, hvad det betyder i Norge 😀
NYBH – mange tak! Den havde også en behagelig smag (kokosmælken er jo et vidundermiddel i køkkenet ;-)), men det var godt, der kom mere fylde i på andendagen 🙂
Kristine – mange tak. Jeps, jeg syntes lige, at vejret var til det – brrr 😀
Hvis jeg lager denne så blir den nok presentert inder et annet navn… 🙂
Mine norske lesere vil sette pris på det tror jeg.
Siven – hæhæhæ! Det er helt i orden med mig 😉
Jeg må vise denne opskrift til mine norske kollegaer. De har nemlig grinet meget af den danske sang “kuk-kuk kuk-kuk faldera”, da kuk – som Siven siger – ikke lige er noget man normalt forbinder med mad :-))
Camilla – hæhæ – det er en god test af, om jeg har norske læsere 😀
Jeg tar “hevn” ved å skrive om boller…. 😉
Siven – 😀