Kukærtesuppe

Kukærtesuppe

Nu er det begrænset, hvor meget mad jeg har lavet denne uge, da vi har spist ude flere gange, men for nogle dage siden lavede jeg denne suppe, som jeg fandt inspiration til, da jeg bladrede i et Boligliv hos frisøren for nylig. Jeg kunne ikke huskede mængderne helt præcis, men jeg mener, at jeg blandt andet brugte mere hvidløg end i originalen og undlod frisk koriander.

Kukærtesuppe
5-6 personer

1 løg, hakket
1 stor kartoffel, i små tern
lidt olie
3 fed hvidløg, finthakket
5 cm frisk ingefær, finthakket
1 tsk rød karrypasta
1 l grøntsagsbouillon
500 g kogte kikærter
1 dåse kokosmælk
salt og peber

2 tortillas per person
revet mozzarellaost

Evt. stegte champignonskiver

Svits løg, kartofler, hvidløg, ingefær og karrypasta i en gryde med lidt olie. Tilsæt bouillonen og lad det koge i 10 minutter. Hæld kikærter og kokosmælk i og lad det koge i nogle minutter. Smag til med salt og peber.

Læg en tortilla på en varm pande, drys revet ost på og læg en tortilla oven på. Bag dem på panden, indtil osten er smeltet, og skær så den fyldte tortilla i mindre stykker inden servering. Pynt med lidt friske krydderurter oven på suppen – for eksempel citronmelisse.

Note: Nu er jeg mest til mere fyldige supper, så denne her var lidt for vandet til mig. Jeg vil derfor foreslå, at du enten bruger mindre væske (for eksempel reducerer bouillon og kokosmælk med 30-50%) eller gøre som jeg på andendagen og stege nogle champignons, som jeg dryssede over ved serveringen.



12 thoughts on “Kukærtesuppe”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *