Krydret tomatsuppe med pastinak og pasta
Det bliver en krydret tomatsuppe med pasta, der bliver første ret i vinter-vegetarbenspændet. Januar er suppevejr, og så er det samtidig en fin anledning til at lave let og billig mad på lidt forskellige grøntsagsrester. Jeg har puttet en gavmild mængde krydderier i for at give tomatsuppen lidt mere pondus.
Krydret tomatsuppe med pastinak og pasta
3-4 personer
Et løg, finthakket
Lidt olie til stegning
1 tsk chipotle
1 tsk stærk cayennepeber eller chili
1 spsk sød paprika
2 dåser flåede tomater
3 gulerødder, revne
1 pastinak, revet
1 tsk lakridspulver (for eksempel fra Bülow)
Salt, peber og sukker
Derudover:
250 g mikropasta
creme fraiche til at toppe suppen med
Hæld olie i en gryde og svits løget sammen med chipotle, cayennepeber og paprika ved mediumvarme, indtil løgene bliver bløde. Tilsæt gulerødder og pastinak og svits det i nogle minutter, inden du tilsætter lakridspulver og tomater. Lad det simre i 20-30 minutter. Imens koger du pastaen. Smag derefter suppen til med salt, peber og sukker, inden du vender den kogte pasta i suppen.
Note: En god krydret tomatsuppe med et hint af pastinak og lakrids. Hvor kraftig, du opfatter den, afhænger selvfølgelig af hvor stærk en chipotle og cayennepeber, du bruger, samt hvor følsom du er over for stærk mad. Personligt syntes jeg, at den bed lidt uden at brænde.