Kopkage – chokoladekage med kaffe og nødder

Kopkage – chokoladekage med kaffe og nødder

Jeg fik afprøvet konceptet ‘kopkage i mikroovn’ ikke bare én men TO gange sidste weekend! Udover en dadelkage med karamelsauce bagte jeg også denne kopkage aka chokoladekage med kaffe og nødder, og igen fik gemalen lov til at agere testperson. Jeg havde egentlig planer om at finde en opskrift på en chokolade-kopkage, men jeg endte med at freestyle – udelukkende på mine erfaringer fra dadelkagen – og det gik heldigvis ret godt. Jeg har tilsat lidt mere kaffepulver i nedenstående opskrift i forhold til den udgave, jeg lavede, da jeg fandt ud af, at kagen godt kunne tåle lidt mere kaffesmag.

Kopkage – chokoladekage med kaffe og nødder

30 g mørk chokolade – jeg brugte Valrhona Caraïbe
2 spsk smør
1 æg
2 spsk hvedemel
½ tsk vaniljeekstrakt
1 tsk kaffepulver
8-10 nødder – jeg brugte hasselnødder, men valnødder kan også bruges
1 spsk hakket mørk chokolade

Put smør i et højt krus og zap det i 20 sekunder ved 300 W. Vent et øjeblik og zap det igen i 20 sekunder. Brug en gaffel til at smøre det bløde smør ud på koppens indvendige side. Tilsæt chokoladen og zap det ved lav varme af flere omgange. Jeg varmede det ved 300 W i 20 sekunder, rørte rundt i kruset, zappede det 20 sekunder mere og fortsatte, indtil chokoladen var smeltet.

Jeg blandede derefter de tørre ingredienser i et andet krus. Ægget blev rørt ud i chokolademassen, inden de tørre ingredienser blev rørt i.

Kruset blev sat i mikroovnen og fik 30 sekunder ved 900 W. Jeg lod min kopkage hvile et øjeblik, da den var begyndt at blive lige lovlig høj, inden den fik yderligere 10 sekunder ved 900 W. Prik i kagen med en tynd træpind for at tjekke, om den er færdig. Hvis ikke så gik den 10 sekunder mere.

… og sådan så min kopkage ud. Jeg havde en rest karamelsauce til overs fra dadelkagen, så det puttede jeg på kagetoppen sammen med lidt chokoladekugler, men den kan også sagtens spises, som den er her.

Note: Kopkage er en utrolig let og hurtig måde at lave en chokoladekage på. Jeg kunne især godt lide de små chokoladestykker, der var rørt i, for de var med til at gøre kagen blød og saftig.

kopkage, chokoladekage, chokolade, mørk chokolade, kage, dessert, kaffepulver, nødder, hasselnødder, æg, hvedemel, rørsukker, vanilje, vaniljeekstrakt, smør


3 thoughts on “Kopkage – chokoladekage med kaffe og nødder”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *