Koftas med squash
Jeg stegte koftas med squash den anden dag, da gemalen og jeg skulle have et enkelt aftensmåltid. Der skulle jo være plads til lidt jordbær senere på aftenen …
Du kender muligvis koftas på spyd, men jeg er også stødt på en indisk variant lavet på squash, som jeg naturligvis har lavet i forbindelse med mit indiske benspænd. Den version, jeg har taget udgangspunkt i, stammer fra kogebogen ‘Indiens køkken’, men jeg ændrede lidt på tilberedningsmetoden, udelod ingefær samt skruede op for krydderierne.
Koftas med squash
2 personer
200-250 g squash
1 mellemstort løg
½ tsk salt
½ dl finthakket frisk koriander
½ tsk chilipulver
1 tsk spidskommen
½ tsk stødt koriander
0,75 dl kikærtemel
rapsolie til stegning
Skyl squashen og giv dem på et groft rivejern. Pil løget og riv det på samme rivejern. Rør det sammen i en skål med salt og lad det trække en halv times tid. Pres derefter de revne grøntsager fri for vand. Rør krydderierne og kikærtemelet i de revne grøntsager, til du får en sammenhængende grøntsagsfars.
Varm en god sjat olie op på en pande. Form grøntsagsfarsen til kugler på størrelse med golfbolde og steg dem i nogle minutter på hver side, indtil de bliver gyldne. Vend dem forsigtigt undervejs.
Koftas med squash kan for eksempel spises sammen med baingan burtha, stegte kikærter, raita eller krydret dhal.
Note: Det er meget få gange, at jeg har været skuffet over grøntsagsfrikadeller, og disse koftas med squash var da også lige så lækre og saftige, som jeg håbede på. Når du laver grøntsagsfrikadeller eller grøntsagsbøffer, så sørger saften fra grøntsagerne for at give en god og saftig midte, så de nærmest smelter på tungen.
Det kan være en udfordring at få grøntsagsfrikadeller til at hænge sammen, og derfor foretrækker jeg som regel at bruge æg i grøntsagsfarsen, men jeg syntes heldigvis, at disse koftas fungerede fint. Man skal bare huske at sørge for at presse overskudssaften fra i starten, så farsen ikke bliver for våd.