Kikærtepandekager

Kikærtepandekager

Jeg kunne ikke nære mig og måtte bare lave disse kikærtepandekager i forbindelse med månedens benspænd! Kikærtemelet købte jeg i sidste uge hos et lokalt økologisk supermarked, som desværre netop er lukket. Jeg har sagt det før – madpandekager er en let og sjov måde at lave frokost eller aftensmad på, og så er det en perfekt anledning til at servere rester på en anden måde.

Jeg havde ikke mælk, så jeg brugte en kombination af yoghurt naturel og vand, da jeg lavede disse kikærtepandekager.

Kikærtepandekager

6 småtykke og store pandekager

2 æg
1½ dl øl – jeg brugte påskebryg
2 dl yoghurt
1 dl vand
2 spsk rapsolie
½ tsk salt
1 tsk rørsukker
150 g kikærtemel

Pisk alle ingredienser sammen én for én i den nævnte rækkefølge. Smelt noget smør på en pande og steg pandekagerne én ad gangen. Tag derefter en pandekage og fyld den med kød og/eller grøntsager.

Note: Jeg elsker at lave madpandekager, og disse kikærtepandekager faldt også i god jord hos gemalen. Nu skulle vi kun bruge en enkelt hver, så resten af pandekagerne blev frosset ned med et stykke bagepapir mellem hver pandekage, så de er lette at skille ad og spise en anden dag.

kikærtepandekager, pandekager, madpandekager, vegetar, æg, øl, yoghurt, rapsolie, kikærtemel


19 thoughts on “Kikærtepandekager”

  • Nice! De er godt nok lækre og vil passe perfekt til at rulle om en rest karry eller et eller andet 'hjemme fra Indien'.

    Hvis de skal laves uden øl, kan man så bare erstatte væskemængden med vand tror du?

  • Malou – jeps – perfekt til restemad 🙂

    Ja, det kan man godt – men øllet giver både lidt smag til dejen og er med til at gøre pandekagerne mere sprøde, så lidt forskel vil der være.

  • Super måde at bruge rester på. Har aldrig prøvet madpandekager med kikærtemel, men det lyder som en god kombination. Nu vi “snakker” om kikærter, så er jeg iøvrigt ret vild med falaffel. Måske skulle jeg sende dig en opskrift på det, som du kan inkludere i dit benspænd med mindre at resten af måneden er planlagt.

  • Camilla – tak for tilbuddet – den vil jeg gerne se. Jeg har blogget om falafler før, så jeg tror ikke, jeg inddrager det i månedens benspænd, men jeg kan ikke helt bestemme mig – jeg kan jo altid lave en ny (sær) udgave 🙂

  • Litzy – hmmm… altså jeg er jo ikke vant til normale madpandekager… 😛

    De er ikke nær så bløde og smidige, men de har en fin og meget mild smag, der dog ikke minder synderlig meget om kikærter.

  • Anette – mange tak. Jeps, det var oplagt, nu jeg havde fået fat i det – og så er det en fin måde at undgå for meget hvedemel i kosten 🙂

  • Hvor lyder det dog lækkert, Piskeris – her elsker vi også madpandekager, som kan varieres i det uendelige. Mangen en rest kan få et nyt og spændende liv i sådan en 😉

    Tak for en god idé!

  • Madame – selv tak – ja, og så er det også en god og let måde at lave en lidt anderledes og spændende frokost. Det kan jeg godt lide at lave, når vi har gæster 🙂

  • Smager vildt godt. Men de er sygt svære, at lave! Vi har prøvet med klassisk støbejernspande og teflonpande. Vi har også brugt både smør og olie i både små og store mængder. Men uanset hvad vi gør, så sætter dejen sig hurtigt fast i pandens belægning.

    • Det lyder mystisk – det problem har jeg ikke haft. Prøv evt. at stege pandekagerne ved en lavere temperatur – det kan være, det hjælper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *