Kernebrød med sesam og hørfrø – LCHF-style

Kernebrød med sesam og hørfrø – LCHF-style

Vi lever skam af andet end is i disse dage – selvom det ikke er så tydeligt på bloggen 🙂

Da jeg havde LCHF-benspænd, faldt jeg over en masse spændende opskrifter, og det var langt fra alle, jeg fik prøvet, så jeg har fortsat lidt på sidelinjen i denne måned. Tidligere på ugen fik jeg således bagt dette lette og hurtige kernebrød, som ikke indeholder mel og derfor egner sig fint til LCHF-kost. Opskriften på kernebrød så jeg hos Rawfood, men jeg valgte at erstatte creme fraiche med skyr og ændrede lidt på frø- og kernemængderne.

Kernebrød med sesam og hørfrø

4 æg
½ dl olivenolie
100 g skyr
150 g kværnet sesamfrø
50 g kværnet hørfrø
2 spsk g hele hørfrø
5 spsk solsikkekerner
2 spsk Fiberhusk
1 tsk groft havsalt
2 tsk bagepulver

Pisk æg og skyr grundigt sammen og tilsæt derefter resten af ingredienserne. Pisk det forsigtigt sammen til en ensartet masse. Hæld dejen i en lille smørsmurt brødform – eller i mit tilfælde – et smørsmurt ildfast fad – og bag brødet ved 175 grader i 40-45 minutter. Vip dit kernebrød ud af formen og lad det køle af på en rist.

Note: Let og forholdsvist saftigt kernebrød, som du kan lave på under en time. Det er et glimrende alternativ til almindeligt brød og minder mest om en blanding af hvedebrød og rugbrød. Jeg tror dog, at jeg vil skære lidt ned på mængden af sesambrød næste gang og skrue op for hørfrøene, for de giver en bedre smag – synes jeg.



5 thoughts on “Kernebrød med sesam og hørfrø – LCHF-style”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *