Hindbær-chokolademousse

Hindbær-chokolademousse

Denne hindbær-chokolademousse udgjorde det søde punktum til gemalens fødselsdag. En mild og sødmefuld dessert med et lille strejf af hindbær. Jeg tog udgangspunkt i den hvide chokolademousse, som efterhånden er en klassiker i vores omgangskreds, hvor jeg ændrede lidt på sammensætningen og blandt andet tilføjede både frysetørrede hindbær samt lidt hindbær i bunden af hver skål.

I den oprindelige opskrift vender man først hvider og dernæst flødeskum i desserten, men i denne hindbær-chokolademousse fandt jeg ud af, at æggehviderne åbenbart reagerer med de frysetørrede hindbær, så i denne version har jeg lavet lidt om på rækkefølgen under tilberedningen, så man undgår, at desserten får en let grynet struktur.

Hindbær-chokolademousse

8-9 personer

400 g hvid chokolade
8 æggehvider
revet skal fra en halv økocitron
4 spsk frysetørrede hindbær
4 dl piskefløde
30-40 hindbær, friske eller optøede

Pynt:
Frysetørret hindbær
Frosne eller friske hindbær
Hakkede pistacienødder
Karamelflager

Hak chokoladen fint og smelt den forsigtigt over et vandbad eller i en mikrobølgeovn ved lav varme. Lad chokoladen køle lidt mere af og pisk fløden til skum. Vend flødeskummet i chokoladen. Knus de frysetørrede hindbær i en morter og vend dem i desserten sammen med revet citronskal. Pisk æggehviderne helt stive og vend dem i chokolademoussen.

Læg lidt hindbær i hver skål og fordel din hindbær-chokolademousse over. Ryst forsigtigt hvert portionsglas lidt, så moussen får en glat overflade. Stil portionsglassene i køleskabet natten over – evt. med husholdningsfilm over for at beskytte desserten mod duften fra andre madvarer i køleskabet.

Tag portionsglassene ud en halv time før, at du vil servere din hindbær-chokolademousse. Pynt dem med friske eller frosne hindbær, frysetørrede hindbær, hakkede pistacienødder og/eller karamelflager. Vil du lave karamelflager, kan du evt. bruge denne opskrift på peanutsnacks og blot undlade peanuts og bagepulver.

Note: Som sagt – hindbær-chokolademousse er en mild, cremet dessert, hvor den hvide chokolade fungerer perfekt sammen med den syrlige hindbær. Jeg var lidt overrasket over, hvor afdæmpet smagen af frysetørret hindbær er, så det er en god idé at lægge lidt hindbær i bunden af portionsglasset, hvis du vil have en ekstra tydelig hindbærsmag.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *