Grønkålspesto – en rigtig vinterpesto
Der bliver fortsat gnasket en del kål her i hjemmet, og jeg er efterhånden blevet ret god til at bruge det i forskellige retter. Den anden dag eksperimenterede jeg således med at bruge grønkål til en pesto, da det efter sigende skulle fungere godt, og det viste sig heldigvis, at sådan en grønkålspesto er et godt vinteralternativ til den klassiske basilikumpesto.
Grønkålspesto
et stort grønkålsblad
1½ dl god olivenolie
½ dl saltede peanuts
25 g parmesan eller evt. Hirten ost
3 fed hvidløg
salt
citronsaft
Hak grønkålen og hæld det i en blender sammen med olivenolie, peanuts, ost og hvidløg. Blend det til en jævn grønkålspesto og smag til med salt og citronsaft. OBS – husk at være varsom med saltet, når du smager til, da pestoen allerede er forholdsvis salt pga. de saltede peanuts.
Note: Grønkålspesto er en dejlig vinterpesto, som du kan bruge sammen med pasta, i kålsalater eller som smørelse i boller og sandwiches.
Spændende at man kan lave pesto på grønkål – det har jeg ikke prøvet, men det lyder som en rigtig god idé 🙂
Jeg har prøvet at lave pesto med forskellige slags krydderurter, men dette er også første gang, jeg prøver at lave det på kål 🙂
Mmm, grønkålspesto er også en af mine favoritter 🙂 God idé at bruge peanuts – det må prøves!
Peanuts er et fint – og billigt – alternativ til pinjekernerne, så det tyr jeg ind imellem til 🙂
Ej sikke en inspirernede opskrift. Pestoer minder mig mest om sommer og friske krydderurter, men hvorfor ikke teste en grønkålsversion! Smart!
Ja, jeg savner også de friske krydderurter nu (har brugt mit pestolager fra fryseren ;-)), så det er godt med et alternativ!
Nu har jeg købt grønkål der er hakket, hvor meget tror du det svarer til i hakket tilstand?
Mvh Sarah
Hm, en dl (som ikke er presset sammen) 🙂