Græskarvafler med svampe og bacon
I weekenden stod menuen på græskarvafler, for jeg havde et hokkaido græskar, jeg havde lyst til at lege lidt med – og så passer det jo fint til Halloween. Jeg serverede dem til frokost, men du kan sikkert godt lave en dessertversion af disse græskarvafler ved at tilføre mere sirup.
Græskarvafler
6 stk.
300 g hokkaido græskar, vasket og skåret i tern (ja, med skræl på!)
2 æg
5 spsk olivenolie eller rapsolie
2 spsk mørk sirup
1 dl fløde
1 tsk salt
½ tsk peber
1 dl hvedemel
Bag græskarternene i ovnen ved 200 grader i 35-45 minutter, indtil de er møre. Lad dem køle lidt af, inden du blender dem til en cremet masse. Lad den køle helt af. Rør derefter ingredienserne i en efter en. Varm et belgisk vaffeljern op og fordel derefter et par grydeskefulde af dejen i vaffeljernet. Luk det og lad dine græskarvafler bage i nogle minutter, indtil de er klar. Pil dem forsigtigt ud af vaffeljernet og sæt næste portion over.
Du kan selvfølgelig toppe græskarvafler med alskens lækkerier – både som vegetarret eller som kødret. Jeg valgte at lave en syndig sag med bacon, svampe og fløde.
Svampetopping
til fire græskarvafler
75-100 g god bacon
200-250 g champignons
lidt smør
1 tsk timian eller rosmarin
1 dl fløde
salt og peber
citronsaft
Skær baconen i tern og steg dem ved mediumvarme på en tør pande. Rens svampene og skær dem i skiver. På dem på panden sammen med lidt smør og steg dem møre. Tilsæt timian og rosmarin og lad det stege i et minuts tid. Tilsæt fløde og lad svampetoppingen simre videre, indtil fløden er reduceret til halv mængde. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Note: Græskarvafler er en meget festlig og farvet anretning, som virkelig lyser op på tallerkenen. Det er bløde, lækre vafler, som du kan toppe med alskens gode ting, og sådan en svampe-bacon-stuvning er jo altid et hit.
En lækker spise, ville være god som forret 🙂
Rigtig god dag.
Ja, det ville være en fin og farverig måde at starte aftenen på 🙂