Filopakker med pesto
Det er ikke så tit, jeg bruger filodej i madlavningen, men det ‘blev jeg nødt til’ i forbindelse med mit benspænd, hvor jeg skulle lave filopakker med pesto og peberkorn. Det var nemlig en af de retter, som navnegeneratoren foreslog.
Jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle bruge yndlingspestoen, men peberkornene var jeg lidt mere i tvivl om. Jeg endte med at bruge pink peberkorn, da de har en smuk farve og samtidig giver en krydret og letblomstret smag.
Filopakker med pesto
6 stk.
120 g filodej
ca. 9 tsk af verdens bedste pesto
1 æg, pisket
pink peberkorn
Drys lidt mel på køkkenbordet or rul filodejen ud. Skær den i seks lige store stykker. Smør 1½ tsk pesto på den ene halvdel af hvert filodejsstykke. Drys lidt knuste pink peberkorn over. Pensl kanten af filodejen med æg og fold derefter den anden halvdel af dejen over pestofyldet. Tryk kanten sammen. Pensl dine filopakker med æg og læg dem på en bagepapirbeklædt bageplade. Bag dem ved 200 grader i 8-10 minutter.
Servér de sprøde filopakker som de er – evt. sammen med en dip, ekstra pesto eller saftige tomater.
Note: Man kan kun blive i godt humør, når man sætter tænderne i disse filopakker! Alene den knasende sprøde lyd, når man tager en bid – elsker det!
Det lyder virkelig lækkert og må prøves 🙂
Vi bruger jævnligt filodej til samosas 🙂
Jeg laver alt for sjældent samosas! Det må jeg gøre noget ved på et tidspunkt 😉