Citruscreme og vaniljemarinerede bananer
I går aftes var vi forbi svigerforældrene for at spise aftensmad og hygge lidt. Jeg sørgede for desserten, og da alle tilstedeværende plejer at være friske på en frisk og syrlig dessert, så benyttede jeg chancen for at afprøve en opskrift, som jeg fandt i magasinet Mad! nr. 5/2009. Jeg ændrede dog et par metoder undervejs. pillede ved flere af mængderne og måtte dels erstatte mælk (som jeg ikke havde) med en blanding af fløde og vand samt supplere med citronsaft, da jeg ikke havde nok limesaft. Det er en meget syrlig citruscreme, så jeg vil som minimum anbefale dig at servere den sammen med flødeskum og de vaniljemarinerede bananer, for der skal en vis sødme til at give et ordentligt modspil til citruscremen.
Citruscreme og vaniljemarinerede bananer
4 personer
8 Digestive kiks
50 g mørk muscovadosukker
50 g smør
Citruscreme:
50 g rørsukker
1 dl vand
½ dl fløde
4 tsk majsstivelse
1 dl limesaft (dvs. 3-4 limefrugter)
½ dl citronsaft
revet skal fra to økologiske limefrugter
2 æg
Vaniljemarinerede bananer:
1 vaniljestang
75 g sukker
1 dl vand
revet skal samt saft fra en økologisk limefrugt
3 bananer
Desuden:
2 dl fløde, der piskes til flødeskum
Knus kiksene og bland dem i en gryde med smør og sukker. Varm det op, så smørret smelter, og rør godt rundt. Lad det afkøle lidt, inden du fordeler det i glassene og presser det lidt sammen (men ikke meget, da det bliver ret kompakt, når det afkøles).
Bland sukker, vand, piskefløde, majsstivelse, limesaft, citronsaft og revet limeskal i en gryde og pisk derefter æggene i. Opvarm gryden under konstant omrøring og sørg for at koge cremen godt igennem. Lad den afkøle et par minutter, inden du fordeler den i glassene. Sæt dem på køl natten.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland det med sukker og vand i en gryde og kog det op, så det bliver til sirup. Lad det køle af i en skål, inden du blander saft og revet limeskal i. Skær bananerne i skiver og vend dem i vaniljesiruppen. Lad dem marinere i mindst en halv time inden servering.
Pisk flødeskum og anret desserten.
Note: Uhm uhm uhm! For en citrusfanatiker som mig er det jo toppen af poppen at få sådan en dessert, og det var en god kombination af syrlighed, sødme og sprødhed (fra kiksebunden).
Jeg synes, det lyder meget spændende, Piskeris, netop denne smagsoplevelse af både syrlighed, sødme – og sprødhed! Tak for dejlig inspiration!
MUMS, Piske!
Det lyder fabulous 🙂 Og så er den også ret fræk at se på. Thumbs up.
Det lyder lige som en dessert for mig, som ikke er for sød. Kan godt lide den kombination, ligesom lemon meringue pie (uden alt for meget marengs) 🙂
Mange hilsner
Birthe
Ejjjjjjjjj Sidder her og savler for vildt !!!
Øjjjj det lyder MUMS !!!
Hyggehygge
Marianne
Godt at du advarede mig i går – citronometeret er gået på MAX! Ja, det er også lige ngoet for mig. Ummh. Dog kan jeg slet ikke lide flødeskum, så jeg ville nok skrabe “klatten” til side 🙂
Madame – selv tak! Jeg kan godt lide, når en dessert også kan 'bide lidt fra sig', og citruscremen er ret intens i smagen, så det er guf 🙂
Eva – nej nej, jeg laver kun artige desserter 😀
Men prøv den prøv den!
NYBH – det tænkte jeg også på, da jeg smagte den 🙂
Den er dog ret heftig alene, så det er godt at kombinere flere af tingene, når man spiser den (for eksempel lidt af flødeskummet eller vaniljebananerne), for cremen i sig selv er ret syrlig, men sammen med de andre dele er det en dejlig kombination 🙂
Kager skal der til – hihi, mange tak 🙂
Camilla – jeps, det er en farlig dessert for citrusfanatikere! 😀
Det er så i orden – men lov mig at lave nogle vaniljebananer eller lignende til, da citruscremen kræver noget modspil 🙂
Citruscreme, vaniljebananer og flødeskum! What's not to like… tusinde tak for tippet.
Det er jo lige den dessert, jeg skal servere i weekenden… eller i hvert fald en variant.
YEAH!
Hej Sushistegen!
Jamen skulle det være en anden gang – jeg laver meget gerne citrusdesserter igen 😛
hmmm, jeg glemte at købe majsstivelse… kan man substituere det med noget andet?
Sushistegen – et eller to stk. husblas opblødt i koldt vand og derefter smeltet burde kunne hjælpe 🙂
Tak for det og god ide, men jeg lavede en feberredning i stedet og endte med en skøn klassisk citronfromage. Jeg havde jo masser af husblas 🙂
Sushistegen – citronfromage går man heller aldrig fejl af – det er også en skøn, skøn dessert 🙂