Citronmåne med marcipan

Citronmåne med marcipan

Jeg kan lige nå at få en hjemmebagt citronmåne med i benspændet med hjemmelavede færdigprodukter. Her er citronmåne jo en klassiker blandt købekagerne. Personligt har jeg et lidt anstrengt forhold til købekager (her tænker jeg på de folieindpakkede fra supermarkederne), så jeg har ikke fået citronmåne i mange år – indtil jeg for et par år siden smagte en hjemmelavet udgave med marcipan i. Nøj, den var god! Da gemalen mindede mig om, at jeg da burde bage en citronmåne i forbindelse med benspændet, måtte jeg give ham ret og kreerede ovenstående sag.

Jeg skelede til en opskrift fra Bageglad, men skruede dog op for marcipanen, ned for rørsukkeret og op for citronsmagen.

Citronmåne med marcipan

ca. 12 personer

120 g marcipan
150 g blødt smør
125 g rørsukker
5 æg
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
fintrevet skal fra 2 øko-citroner
saft fra 1 citron

Citronglasur:
flormelis + citronsaft

Riv marcipanen fint og rør det sammen med sukker og smør, så det bliver en jævn masse. Rør derefter æggene i et ad gangen. Rør dernæst citronskal, citronsaft og vaniljepulver i, inden du tilsætter hvedemel og bagepulver. Rør det til en jævn dej, som du hælder i en smurt springform på ca. 24 cm. Bag din citronmåne ved 180 grader i ca. 30 minutter.

Lad kagen køle helt af, inden du rører en citronglasur, som du smører oven på.

Note: Dejlig saftig citronmåne med fin citronsmag. Jeg er jo pænt glad for citron, så det er lige før, at jeg kunne finde på at tilsætte endnu mere revet citronskal, men denne her har en fin balance. Jeg serverede kun den ene halvdel for gæsterne – den anden halvdel røg i fryseren, men dog uden glasur. Så kan man altid røre en hurtig glasur, når den er tøet op.

citronmåne, citronkage, citrondessert, dessert, kage, marcipan, smør, rørsukker, æg, hvedemel, bagepulver, vanilje, citron, flormelis


2 thoughts on “Citronmåne med marcipan”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *