Chokoladekarameller
8. december – chokoladekarameller
Tidligere på året lavede jeg vaniljekarameller – bygget på en karamelopskrift fra Annes blog. Nu tænkte jeg, at det kunne være sjovt at forsøge med andre smagsvarianter, så jeg lavede en almindelig karamelmasse, delte den i to til sidst og tilsatte noget forskelligt til de to halvdele. I dag får I opskriften på chokoladekarameller – den anden udgave blogger jeg i morgen.
1 dåse kondenseret mælk (ca. 395 g)
105 g smør
2 spsk honning
150 g rørsukker
20 g mørk chokolade
lidt kakaopulver blandet med fintrevet chokolade – her var det en rest fra kakaokuglerne
Smelt alle ingredienserne i en gryde over svag varme, indtil sukkeret er opløst, og rør derefter konstant, mens du skruer op for varmen. Du skal røre i ca. 10 minutter, indtil karamelmassen får en mørkere farve. Del portionen i to og tilsæt finthakket mørk chokolade til den ene halvdel. Hæld massen ned i en firkantet form foret med bagepapir og sæt det i køleskab i mindst fire timer – og gerne længere – inden du skærer dem ud til chokoladekarameller. Vend dem i kakaopulver.
Note: Disse chokoladekarameller er rigtig lækre – også i denne mørkere udgave, hvor chokoladen blev tydelig uden at virke dominerende. Sjovt at prøve med en anden udgave, og de smager stadig ret syndigt…
Uhhhmmm hvor lækkert -s-
Nu spørger jeg lidt dumt sikkert… Men jeg har fremskaffet mig et par dåser af kondenseret mælk. Jeg syntes at huske at man skulle koge dem i vand ?!?.. Men det skal man altså ikke her ??!!? Jeg har absolut ingen erfaringer med dem 🙂
Glæder mig til at se den anden opskrift.
Vibeke – det er, hvis du skal lave karamelsauce 🙂
Når du skal lave karameller, kan du til gengæld gøre sådan her – de smager ret godt!
Tak for svar 😀
Hvor lyder det dog lækkert!!! Ja, faktisk så lækkert at jeg slet ikke tør lave sådan nogle 😉
Årh, hvor ser de gode ud 🙂 Gad vide om jeg kan finde kondenseret mælk her i nærheden – ellers er det jo godt at du snart kommer….
Mange hilsner
Birthe
Ihhh.. det ser godt ud. Og pyt med at det er syndigt..
🙂
Boegeskov
Uhhh lavde selv karameller sidste JUL og de smager bare alt for godt !!!
Hyggehygge
Marianne
Århh…de karameller er bare det bedste og så er det den nemmeste måde at lave karameller på jeg nogensinde har mødt.
De ser super gode ud:-)
Vibeke – det var så lidt 😉
Madame – hahaha! Det kender jeg godt… men så vil jeg godt advare dig mod indlægget i morgen tidlig 😉
NYBH – jeg kan godt lokkes til at skaffe et par dåser, hvis det er… 😉
Det lille køkken – mange tak! Hehe, ja december er jo ikke lige kendt for at være den mest kalorielette måned 🙂
Kager skal der til – helt enig! Jeg har ellers ikke været så meget til smørkarameller, men det her er nu godt!
LaTascha – tusind tak! De er nemlig rigtig lette at lave, og så kan smagen varieres meget, hvilket er en god bonus – så kan man rigtig eksperimentere 🙂
Tak for påmindelsen … jeg havde helt glemt de skønne karameller. Jeg må vist lave et par portioner her i weekenden 🙂
Hanne – hehe, det er nok det bedste 😉
Mmmm! Jeg lavede lige en liste i går over det konfekt, jeg vil lave i går, men jeg glemte karameller. De skal helt sikkert med på listen, sammen med trøfler og havregrynskugler:)
Kh Louise
…jeg mener det konfekt, jeg vil lave i år – ikke i går:)
mmmhmmmm, det er virkelig ikke fair, det her! *S*
Louise – hehe! Uha, havregrynskugler er nu også skønt!
Eva – du er selv ude om det! 😀
Åh de karameller ser gode ud! Jeg kan virkelig godt lide dit konfekttema, det er meget fristende med alle de lækre ting, du fremviser.
Anette – mange tak! Jeg håber, at jeg også får lokket andre i fordærv med det, hæhæ 😉
Så flotte er de! Haps, kunne godt spise en lige nu 🙂
Anne – tusind tak. Men det er nu også en god opskrift, du bloggede i sin tid – den er super at arbejde med 🙂