Chokoladecheesecake med kaffelikør
Tidligere på måneden kastede jeg mig ud i at lave cheesecake med chokolade i, og det viste sig at være en yderst lækker variation. Jeg havde dog også en chokoladecheesecake-opskrift liggende, som en bekendt havde anbefalet mig, og den blev jeg jo også nødt til at prøve, for cheesecake er absolut en af mine yndlingskager. I den oprindelige opskrift bruges der Kahlua, men det havde supermarkedet ikke. Til gengæld fandt jeg en Bailey kaffelikør, som er lidt mildere og mere cremet end Kahlua. Af samme grund har jeg også brugt mere af Baileyen, end jeg ville, hvis jeg havde haft Kahlua.
Chokoladecheesecake med kaffelikør
8-12 personer
75 g smør
210 g god chokolade – jeg brugte Valrhona Manjari 64%
200 g fuldkorns Digestivekiks, knuste
400 g flødeost naturel (den må IKKE være light!)
100 g lys rørsukker
4 æg
3 dl piskefløde
8 spsk Bailey kaffelikør – eller 5 spsk Kahlua
Pynt:
200 g creme fraiche
Kaffelikør
Kakaopulver
Smør en springform på 23-24 cm med lidt smeltet smør.
Smelt de 75 g smør og ælt det godt sammen med de knuste kiks. Pres kiksemassen ned i springformen. Hak chokoladen og smelt den over et vandbad eller forsigtigt i mikrobølgeovnen. Pisk flødeost og sukker grundigt, så sukkeret opløses i flødeosten. Tilsæt derefter æggene et ad gangen, mens du pisker. Tilsæt den flydende chokolade samt fløde og kaffelikør, mens du pisker forsigtigt. Hæld chokolademassen i springformen og bag den ved 160 grader i ca. en time. Kagen vil ikke være helt stiv på det tidspunkt, men skal heller ikke skvulpe for meget, når du skubber forsigtigt til den.
Stil den i køleskabet natten over. Lige inden serveringen smager du creme fraiche til med kaffelikør og smører denne blanding på kagen. Drys med kakaopulver.
Note: Blød, cremet og tung kage på samme tid – med masser af smag og fylde. Pas på, for den slår hårdt, selvom det ‘bare’ er en cheesecake, men den smager forførende godt! Jeg skyndte mig at fordele resten af kagen mellem gæsterne, så de fik en lille ‘goodiebag’ med hjem, for den kage er alt, alt for farlig at have stående i køleskabet. En meget velsmagende kaloriebombe!
Oh my! Den lyder som den dejligste bombe, gad godt lige have overtaget sådan en goodiebag 😉
Hehe, der var heller ikke klager fra gæsterne – bortset fra at de ville have et endnu større stykke 😀
Uuuy ja! Den kan dælendyteme godt forstå var for farlig at have stående i køleskabet!! Den ser MONSTER go’ ud 😀
Lige præcis! Jeg ærgrer mig lidt over, at jeg ikke fik taget et billede af den, da der var skåret af kagen, for den var ganske pæn indvendig 🙂
GUF ! Den er da vist lige noget for en kaffe-monster som mig 🙂
Jeg synes bestemt, du skal prøve at lave den – den er rigtig skøn 🙂
Kære Piske
Wauw den ser fantastisk ud! Jeg spiste en kedelig cheesecake på en café i weekenden. Ville langt hellere have haft et stykke af din 🙂
Kh Anne
Tusind tak! Den kan også anbefales – jeg var ret vild med konsistens og smag – så cremet og chokolækker 😉
Der døde jeg lige en lille smule. Jeg kan slet ikke forestille mig, hvor godt den skønne kaloriebombe smager.
Du bliver nødt til at afprøve den! Og husk en større skål 😛
Det lyder skønt! Jeg er også vild med cheesecake, men har aldrig smagt en med chokolade. Kunne kaffelikøren smages tydeligt?
Den er tydelig uden at være særlig kraftig – sådan et tilpas pift af kaffe, som ikke virker overdøvende (ret vigtigt for ikke-kaffedrikkere som mig ;-))
Ih, du milde, sikke en kage. Jeg vil gerne nuppe et lille bitte stykke 🙂
Mange hilsner
Birthe
Næste gang, jeg laver den, må jeg sende et stykke af sted med brevdue til dig – den er guf 🙂
Åh, Piskehaps – den er lige noget for mig. Jeg kunne forestille mig at man kunne fryse resterne af den og servere det sådan halvfrossen. Uhm 🙂
Det er en fremragende idé – tror gæsterne skal være glade for, at jeg ikke tænkte på det, for så var det ikke sikkert, jeg havde lavet goodiebags 😀
Mums hvor kunne jeg bare godt spise sådan en stykke lige nu. Den skal helt sikkert prøves. God idé med lidt variation fra den “almindelige” cheesecake.
Mvh
Mariam
God fornøjelse med den – for den er skøn! Den er også noget tungere end en almindelig cheesecake, så man skal passe på, man ikke får taget et alt for stort stykke 😀
Mmmhh, kaloriebombe!! Har både Kahlua og Baileys, så alle muligheder står åbne!
Uh, du kan lave en dobbelt op 😀