Græskar- og gulerodssuppe med kokos

græskar- og gulerodssuppe, græskarsuppe, suppe, vegetar, hokkaido græskar, gulerødder, løg, chili, hvidløg, grøntsagsbouillon, kokosmel, ingefær, pestosnegle, madboller, boller, pesto, hvedemel, rugmel, gær, peanuts, basilikum, olivenolie, ost, hvidløg, citronerFørste benspændsret i denne måned er denne grøntsagssuppe, som jeg serverede for mine gæster i går. Retten er inspireret af en smuk suppe, jeg så i november-nummeret af Spis Bedre, men jeg ændrede en del på sammensætningen.

Græskar- og gulerodssuppen er billig, sund og mættende og derfor en oplagt ret for studerende og andre prisbevidste mennesker. Suppen kan spises, som den er beskrevet nedenfor, men du kan også vælge at servere brød til. Det gør selvfølgelig retten lidt dyrere, men hvis du er meget sulten – eller ikke har lyst til at undvære kulhydrater – så kan du for eksempel servere pestosnegle, som jeg gjorde. Opskriften på disse følger i morgen.

Jeg brugte økologiske grøntsager, og jeg gætter på, at nedenstående portion til fem personer har kostet ca. 30-35 kr. at lave.

Græskar- og gulerodssuppe med kokos
ca. 5 personer

½ hokkaido græskar
400 g gulerødder, skyllet og skåret i skiver
1 løg, hakket
3 fed hvidløg
rapsolie
1 spsk tørret chili*
12-15 g frisk ingefær, skrællet og hakket
1 l vand
1 grøntsagsbouillonterning**
1 dl kokosmel
1 spsk rørsukker
salt og peber

Pynt: 1-2 håndfulde ristede græskarkerner

Fjern kernerne fra hokkaido græskarret og skær græskarret i tern (nej, du behøver ikke at skrælle det først). Hæld olie i en stor gryde og svits løg og hvidløg i det ved middelvarme, inden du tilsætter græskartern og gulerodsskiver. Lad det stege i et par minutter, inden du tilsætter chili, ingefær, vand og grøntsagsbouillon. Lad det koge i 20-30 minutter, indtil grøntsagerne er møre. Tag gryden af komfuret og blend grøntsagerne med en stavblender (eller alternativt en almindelig blender, men førstnævnte er lettere). Tilsæt kokosmel og smag til med salt, peber og rørsukker.

Serveres sammen med ristede græskarkerner.

Note: En lækker, cremet suppe, hvor chilien og ingefæren kan smages – og er med til at give varmen – men som også har noget sødme fra kokosmelet, hvilket er med til at balancere smagen.

*Jeg brugte tørret, hakket ancho chili, som jeg købte i Torvehallerne i forbindelse med mit mexicanske benspænd. Det er supergodt til at give lidt dybde i maden uden at gøre det meget stærkt. Vil du bruge almindeligt chilipulver, som du kan købe i supermarkederne, skal du bruge 1 tsk.

**Retten bliver selvfølgelig endnu billigere, hvis du bruger en bouillon, du selv har kogt på diverse grøntsagsrester, du ellers ville have smidt ud.

15 tanker om "Græskar- og gulerodssuppe med kokos"

    • Det var også ret godt! Jeg kan godt lide, at den er lidt spicy – uden at det dog kammer over, og så er kokosmelet også med til at give suppen lidt mere struktur 🙂

    • Tusind tak! Personligt er jeg også ret pjattet med farven – elsker mad der lyser op her i den grå tid 🙂

  1. Hej piske. Hvor ser det lækkert ud. Jeg er tit på udkig efter gode billige retter da vi jo er en ret stor familie her hos os. Og med 4 drenge/mænd er det mange penge der går til mad. Så jeg er meget spændt på hvad du disker op med i denne måned. Denne suppe vil jeg helt sikkert prøve af snart. 🙂

  2. I januar måned står den ofte på grøntsagssuppe hos os -både sund for kroppen og pengepungen 🙂

    Tror da lige denne her suppe skal på menuen en af gangene, for jeg har tidligere lavet græskarsuppe, men det har jeg tilsæt smøreost, hvilket jo ikke lige er så sundt.

    • Håber du kan lide den. Jeg pønser på, om ikke jeg skal snige en suppe mere ind i denne måned… en dag hvor gemalen ikke er hjemme 😀

  3. Pingback: Pestosnegle | Piskeriset på eventyr

  4. Pingback: Kringle med rabarber og marcipan | Piskeriset på eventyr

  5. Pingback: December: Kanel og ingefær - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  6. Pingback: Ugens madplan uge 3 – Milles mad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *