Vildt-farsbrød
Vildt-farsbrød er naturligvis lavet på hakket vildtkød – nærmere bestemt krondyrkød. Det købte jeg tilbage i december, hvor jeg blandt andet serverede vildsvinekølle og krondyr osso buco for vores julefrokostgæster.
Farsbrød er let at lave og passer sig selv, når det først er røget i ovnen. Samtidig er det let restemad. Du kan naturligvis servere det ret traditionelt med kartofler og en lækker portvinssauce eller rødvinssauce til. Du kan dog også sagtens kombinere det med en kålsalat.
Vildt-farsbrød
4-5 personer
500 g hakket krondyrkød
et rødløg, finthakket eller revet
1 æg
1 tsk knuste enebær
1 spsk frisk rosmarin, finthakket
salt og peber
ca. 200 g bacon i tynde skiver
væde til at hælde i fadet – vand, øl eller vin
evt. lidt honning til at pensle med
Rør kødet sammen med løg, æg og krydderier. Form det til et langt, smalt farsbrød og vikl baconskiverne omkring det, så enderne ligger under farsbrødet. Hæld væde i et ildfast fad og læg forsigtigt dit vildt-farsbrød over i det. Bag det i ovnen ved 200 grader i ca. 50 minutter. Lad det hvile lidt, inden du enten overhælder det med væden eller pensler det med lidt honning.
Note: Dette vildt-farsbrød har en mild smag, selvom du godt kan fornemme både enebær og rosmarin. Det er ikke lige så saftigt som et farsbrød lavet på svinekød, og det skyldes selvfølgelig, at vildtkød er meget magert.