Tomatrisotto
Tredje og sidst ret til søndagsfrokosten – altså udover den milde linse-hummus og det fyldte løgbrød – var denne tomatrisotto. Jeg havde set en udgave af tomatrisotto hos Mira Arkin på et tidspunkt, som lød ret indbydende, og den lavede jeg en vegetarisk og lidt mere fedtfattig udgave af.
Tomatrisotto
forret til 5-6 personer
1 løg
3 fed hvidløg
olivenolie
3 dl risottoris eller grødris
1½ dl hvidvin
7 dl grøntsagsbouillon
1 dåse flåede tomater
50 g revet parmesan
salt og sort peber
Hak løg og hvidløg fint og svits det ved medium varme i en dyb pande, indtil de er bløde. De må ikke tage farve. Tilsæt risene og rør grundigt rundt, inden du tilsætter hvidvinen. Lad det simre et minuts tid, inden du tilsætter en dl bouillon. Lad risene simre i væden og rør i det med jævne mellemrum. Når risene har suget al væsken, tilsætter du 1 dl bouillon mere. Fortsæt sådan, indtil risene har optaget halvdelen af bouillonen. Tilsæt de flåede tomater og rør godt rundt. Tryk tomaterne godt ud i risene (du kan evt. også skære dem i mindre stykker, inden du hælder dem i risene), og lad det simre videre. Når risene er ved at koge tørre, tilsætter du mere bouillon. Fortsæt sådan indtil al bouillonen er brugt. Hvis risene fortsat ikke er møre nok, kan du tilsætte lidt mere bouillon eller evt. lidt vand.
Når risene er møre (de skal stadig have lidt bid), tilsætter du parmesan til din tomatrisotto og rører parmesan i. Tag panden af varmen og smag din tomatrisotto til med salt og peber. Servér den med det samme med friske basilikumblade.
Note: Fyldig og lækker tomatrisotto. Tomaterne gør risottoen mere frisk og syrlig i forhold til den mere klassiske risotto, som har en ret fed smag. Du kan evt. overveje at toppe din tomatrisotto med lidt friskhakket fennikel, stegte svampe eller letristede squashtern.
Spændende – det må prøves også her med lidt friskhakket fennikel og stegte svampe 🙂
God fornøjelse – det er en dejlig risotto-variant 🙂