Tomat-basilikum boller
Jeg har gemt en del opskrifter fra forskellige blogs gennem årene, og nu var det tid til at prøve de tomat-basilikum boller, som jeg fandt hos MissMuffin for… mange år siden! Jeg justerede i målene, så det passede bedre med én dåse tomatkoncentrat (i hvert fald det mærke, jeg havde på lager), og så brugte jeg også noget mindre dej, da jeg foretrak at arbejde med en blødere dej. Jeg dryssede lidt ost på nogle af bollerne, men det er helt op til dig, om du også vil gøre det.
Tomat-basilikum boller
9 boller
ca. 12 g gær
2 dl håndvarmt vand
140 g tomatkoncentrat
2 spsk olivenolie
40 g smeltet smør
2 spsk friskhakket basilikum
½ tsk salt
½ spsk rørsukker
ca. 8 dl hvedemel
evt. fintreven ost til at drysse over
Hæld vandet i en skål og rør gæren ud i det. Rør derefter ingredienserne i efter den rækkefølge, de er skrevet i. Ælt dejen – den skal være blød og saftig men højst klistre en lille smule. Lad den hæve tildækket en halv times tid, inden du former den til boller og sætter dem på en bagepapirbeklædt bageplade. Lad dem hæve i en halv times tid, inden du bager dem ved 210 i ca. 10 minutter. Lad dine tomat-basilikum boller afkøle og spis dem, som de er, put pålæg i og tag dem med på madpakken eller servér dem som tilbehør til retter. For eksempel til en suppe.
Note: Det er lidt sjovt så orange, disse tomat-basilikum boller bliver. De er luftige, bløde og smager lidt mere af basilikum end af tomat. Smukke og sjove at servere.