Syltede tomater

Syltede tomater

Jeg må hellere i gang med at blogge om eksperimenter i forbindelse med månedens benspænd. Første eksperiment var at sylte tomater – noget jeg egentlig havde tænkt på at gøre sidste sommer, men så kom jeg fra det. Jeg har desværre ikke adgang til grønne tomater, men de røde kan også sagtens syltes. Jeg skrev et par noter ned sidste år, som jeg gik ud fra.

Syltede tomater

et glas

250 g blommetomater
2 dl lagereddike
½ dl rørsukker
0,25 dl salt
1 tsk sennepsfrø
1 tsk peberkorn
2 friske laurbærblade

Skyl tomaterne og læg dem i et skoldet sylteglas. Kog resten af ingredienserne til en lage (skal blot koge op, indtil salt og sukker er opløst) og hæld det straks over tomaterne. Luk glasset og lad tomaterne stå koldt og mørkt i to uger, inden du åbner glasset.

Note: Jeg har smagt på de syltede tomater, og de er virkelig lækre! Masser af smag og intensitet. Dem kan jeg varmt anbefale.



18 thoughts on “Syltede tomater”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *