Syltede tomater
Jeg må hellere i gang med at blogge om eksperimenter i forbindelse med månedens benspænd. Første eksperiment var at sylte tomater – noget jeg egentlig havde tænkt på at gøre sidste sommer, men så kom jeg fra det. Jeg har desværre ikke adgang til grønne tomater, men de røde kan også sagtens syltes. Jeg skrev et par noter ned sidste år, som jeg gik ud fra.
Syltede tomater
et glas
250 g blommetomater
2 dl lagereddike
½ dl rørsukker
0,25 dl salt
1 tsk sennepsfrø
1 tsk peberkorn
2 friske laurbærblade
Skyl tomaterne og læg dem i et skoldet sylteglas. Kog resten af ingredienserne til en lage (skal blot koge op, indtil salt og sukker er opløst) og hæld det straks over tomaterne. Luk glasset og lad tomaterne stå koldt og mørkt i to uger, inden du åbner glasset.
Note: Jeg har smagt på de syltede tomater, og de er virkelig lækre! Masser af smag og intensitet. Dem kan jeg varmt anbefale.
Spændende! Til en fest fik jeg en slags syltede cherrytomater, der enten havde været i æbleeddike eller æblecider natten over. Flere gange forsøgte at genskabe, men det er bare ikke lykkes.
Det lyder ellers også interessant. Ærgerligt at det ikke lykkedes at gentage succesen – kunne opskriften ikke lokkes ud af værterne?
uummh, de ser fristende ud. Svært at vente i 2 uger! Jeg har en væld af figner og overvejer at sylte nogen af dem grønne eftersom jeg tror, at de ikke når at blive modne i år. Gad vide om jeg kan det og hvor de mon skal sylte?
Hvor de skal sylte?
Og du skal da bestemt sukkersylte nogen af dem – det må være muligt at proppe dem i en kage 😉
Fordi jeg ikke tror, at de når at modnes og dermed blive egnet til kage. Så kunne jeg måske syæte nogen af dem grønne.
Aldeles god idé 🙂
Syltede figner
Du skal lave en sukkerlage, komme fignerne i ca. 5 min hældes på glas. evt. en skvat portvin hældes i. Skal stå en uge så er de klar enten til dessert eller til kage.
Hej Jytte
Tak for tippet. Jeg har allerede syltet nogle i cognac og andre i rødvin – og de smager skønt. Skal nok blogge et par opskrifter snart.
Det ser rigtig skønt ud, Piske. Og lyder overraskende nemt 🙂
Tak skal du have – jeps, det var lige til at overkomme 😉
Har netop været på indkøb, købte blommetomater – nu skal det afprøves – 14 dage er dælme længe:-) men nok værd at vente på.
Mange hilsner
Charlotte
Ja, det er irriterende at skulle vente, når man nu gerne vil afprøve det – men ventetiden er så ingenting i forhold til sidste år, da jeg lavede julekage 😀
Jeg har planer om at sylte tomater af de sidste grønne i drivhuset, når vi når der til. De ser så gode ud og jeg har ikke nået det endnu, så i år skal det altså være:-)
Kunne være jeg også skulle prøve at lave et par glas af dem der er blevet røde.
God idé! Det er en fin måde at få brugt de sidste ‘grønskollinger’ på 🙂
Skal tomaterne ikke prikkes, så lagen bedre kan give smag til tomaterne?
Det behøver de ikke – de røde tomaters skal er rimelig tynd. Vil du sylte grønne tomater, så skal de dog prikkes:
https://piskeriset.dk/vaniljesyltede-gronne-tomater/