Stærk karryret med svinekød og squash
Svinekød egner sig ikke kun til gode, solide europæiske hovedretter – også i det asiatiske køkken kan svinekød bruges til mange ting. Da vi havde brug for en hurtig frokostret i søndags, fandt jeg lidt svinesmåkød frem fra køleskabet og improviserede denne asiatisk-inspirerede ret. Jeg lavede den uden nudler, så det blev en meget fyldig suppe, men vil du gerne have flere kulhydrater, kan du sagtens tilføje nudler til sidst.
Stærk karryret med svinekød og squash
3 personer
450 g svinesmåkød
1 løg skåret i tynde både
olie
2 tsk rød karrypasta
1 supermarked-squash (jeg brugte dog et stykke af en stor squash, jeg havde købt på et marked)
1 dåse kokosmælk
1 tsk chiliflager
1 spsk fiskesauce
1 rød snack-peberfrugt skåret i skiver
salt og peber
Hæld olie i en wok og svits karrypastaen i ét minut. Tilsæt svinesmåkødet og lad det brune, inden du tilsætter løgbådene. Lad det stege et par minutter, mens du skærer squashen i tynde skiver. Hæld squashstykker og chili i wokken og vend det grundigt. Lad det stege i et minuts tid, inden du tilsætter kokosmælken og lader det simre i ca. fem minutter. Tilsæt peberfrugt. Smag til med fiskesauce, salt og peber og servér med det samme.
Note: Bestemt en stærk karryret, der giver varmen! Hvis du er til virkelig hotte retter, skal du nok tilføje endnu mere chili, men for en som mig er denne ret rimelig stærk 🙂
Mnnn tak for inspiration – det er alt for længe siden jeg har fået både svinekød og rød karry. Den kommer på menuen inden længe evt sammen med nogle Haricots Verts eller risnudler.
Det var så lidt 🙂
Bruger du chilipulver, tørret chili, finthakket frisk chili eller chilipasta??
Tørrede chiliflager 🙂
Tak så har jeg noget at sigte efter 😉
Uhm, det lyder skønt – lige noget for os! Minder meget om en ret vi jævnligt køber i den lokale thai-takeaway 🙂
Det minder mig om, at det er utrolig længe siden, jeg sidst har fået thai-take away. Kan være jeg snart skal det igen 🙂