Squashpizza med gedeost
Så er det tid til endnu en vegetarpizza – denne gang en squashpizza med gedeost! Det er selvfølgelig en af mine eksperimenter fra pizza-benspændet denne måned.
Jeg valgte at skære squashen i ret tynde skiver og give dem en tur i salt i en halv time inden, at jeg skulle bruge dem, så de var ekstra bløde.
Squashpizza med gedeost
1 stk.
en fjerdedel af denne pizzadej
Topping:
ca. ½ mellemstor squash
1 spsk groft salt
2-3 spsk blød gedeost
lidt olivenolie
½-1 dl oliven, grotfthakkede eller skåret i skiver
Skær squashen i tynde skiver – for eksempel på et mandolinjern – og vend dem med saltet. Lad det stå en halv times tid, inden du skyller saltet af og klemmer squashskiverne forsigtigt for at få vandet ud.
Rul en klump dej ud på det meldryssede køkkenbord. Læg pizzabunden på en pizzaspade og smør gedeost på bunden. Fordel de bløde squashskiver over og slut af med lidt olivenolie samt oliven.
Bag din squashpizza ved høj varme på en lukket grill eller i ovnen ved 250 grader, indtil pizzakanten er gylden og sprød. Drys rosmarin over og servér den med det samme.
Note: Dette er en ret mild men velsmagende pizza. Den kunne være interessant at bruge som forret eller appetizer – selvfølgelig skåret i slices.