Squash-gulerodstærte
Jeg har længe ønsket at lave sådan en squash-gulerodstærte, for jeg synes, det er en meget smuk måde at dekorere en tærte på. Jeg stødte på den for flere år siden på en amerikansk hjemmeside og elskede med det samme ideen.
Jeg brugte en grov tærtedej som jeg plejer, og så improviserede jeg resten. Gulerødderne har jeg ikke det nøjagtige mål på, så der har jeg sjusset mig frem.
Squash-gulerodstærte
4-5 personer
Tærtedej:
100 g hvedemel
100 g rugmel
100 g koldt smør
1 æg
½ tsk salt
Fyld:
1 squash
4-5 store gulerødder
8 æg
30-40 g friskrevet parmesan
1 tsk timian
salt og peber
Bland de to meltyper samt salt og gnid derefter smørret ud i det. Tilsæt ægget og saml dejen – den skal ikke æltes, blot lige hænge sammen. Sæt den i køleskabet en halv times tid. Skær imens squashen og gulerødderne i meget tynde strimler, der gerne skal have nogenlunde samme højde (og ikke være højere end det tærtefad, du bruger). Jeg brugte en bred skræller, jeg har købt i USA, for en almindelig kartoffelskræller laver lidt for tynde skræller til dette formål – og er i øvrigt for smal. Har du ikke et mandolinjern eller noget andet, du kan lave de tynde skræller på, så prøv med en skarp kniv.
Rul tærtedejen ud og bred den ud i tærtefadet. Stik dejen med en gaffel flere steder og bag den derefter i ti minutter ved 175 grader. Tag tærten ud og put skiftevis gulerodsstrimler og squashstrimler i tærtefadet. Det er lettest, hvis du starter ude ved tærtefadets kant og arbejder dig ind mod midten. Når tærtefadet er fyldt ud, pisker du æggene godt sammen til en ensartet masse. Tilsæt parmesan og krydderier og pisk det grundigt, inden du forsigtigt fordeler æggemassen ud over tærten, så den flyder ned mellem grøntsagerne.
Stil din gulerodstærte i ovnen ved 180 grader og lad den bage i 40-50 minutter.
Note: Denne squash-gulerodstærte er en god og anderledes tærte, som tilmed ser ret indbydende og sjov ud. Den har en meget mild smag, så du kan sagtens tilføje ekstra krydderier, så den smager af mere.
Den er simpelthen så fin – har også haft lyst til at lave den længe. Hmm, måske med pesto i æggemassen for at give mere smag?
Det er i hvert fald en god idé at putte lidt ekstra krydderier i, hvis man gerne vil have en kraftigere smag 🙂
Hold da fast hvor er den flot! Det var smart med de tynde grøntsagsstrimler….
Mange tak! Ja, jeg synes også, det er sådan en elegant måde at pynte tærten på 🙂
Den er godt nok også fin 🙂
Tak skal du have 🙂
Ja den er vel nok fin!
Mange tak 🙂
Smuk tærte. Sådan en må jeg også hellere prøve at lave ved lejlighed, for det ser altså flot og sådan lidt solskins-agtigt ud:)
Mange tak – ja, det er bare om at få lidt solskin på bordet, nu vi går den kolde tid i møde 🙂
Det er et meget smukt syn – lækkert også med rugmel i dejen! Din tærte skal bestemt prøves her 🙂
Mange tak! Ja, jeg kan godt lide, at der er lidt bid i dejen – og så er det med til at sørge for, at dejen ikke trækker sig for meget sammen under bagningen 🙂
Smukkeste tærte til dato!
Taaak skal du have ♥
Hej.
Hvor er det en smuk tærte, den må prøves snarest.
Har du ideer til de ekstra krydderier?
På forhånd mange tak.
M.v.h.
Kammeyer
Jeg vil foreslå noget relativt mildt, så det ikke overdøver de milde grøntsager – f.eks. timian. oregano og/eller basilikum. Måske vil en mild karry også fungere fint? (og være med til at gøre tærten ekstra smuk)